Proiecte

Prin fiecare proiect pe care îl sprijinim, ne propunem să îți deschidem uși către o carieră de succes și să contribuim la dezvoltarea ta în fața noilor provocări pe care le întâlnești în viața de student.

“Start.EXE”

Proiectul Start experienţă – START.EXE POCU/626/6/13/130654, co-finanţat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, își propune formarea și dezvoltarea de competențe profesionale, transversale și antreprenoriale cerute pe piața muncii pentru 325 de studenți care vor constitui grupul țintă.

Prin activitățile prevăzute în proiect se urmărește creșterea ratei de participare a studenților din grupul țintă la programe de învățare la locul de muncă, inclusiv prin organizarea stagiilor de pregătire practică, în domeniile de studiu.

Scopul proiectului

Scopul proiectului este efectuarea de investitii in domeniul educatiei pentru dobandirea competentelor profesionale, transversale si antreprenoriale necesare la intrarea pe piaţa muncii, dar si cresterea numarului de absolventi din invatamantul universitar care isi gasesc un loc de munca sau initiaza afaceri, ca rezultat al accesului la activitati de invatare in cadrul unui potential loc de munca.

Cui ne adresăm?

325 de studenți, reprezentând grupul țintă, sunt beneficiarii noștri.

Evenimente

Informează-te cu privire la evenimentele desfășurate până în prezent în cadrul proiectului.

“Caravana UAIC

Caravana UAIC, formată din studenți şi profesori de la cele 15 facultăți ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) și reprezentanți din cadrul serviciilor suport ale instituţiei, călătorește în diferite regiuni ale țării pentru a promova oferta academică a universității în rândul elevilor din clasele a XI-a și a XII-a și pentru a prezenta oportunitățile de care aceștia se pot bucura pe parcursul studenției.

Pe lângă detalii despre admitere (facultăți,domenii, specializări etc), elevii află informații despre burse şi posibilităţi de studiu în străinătate, condiții de cazare şi de studiu, perspective de carieră după terminarea facultăţii, dar şi aspecte despre viaţa de student la prima universitate a României și oportunitățile pe care Iașiul le oferă studenților.

Proiecte din perioada 1996-2018

Pașaport pentru Angajabilitate (2018)

Program specializat pentru studenți, cu scopul de a obține experiență profesională.

ACCES – “Identificarea și analiza așteptărilor angajatorilor și absolvenților UAIC privind accesul și integrarea pe piața muncii” (2017)

Studiu important despre angajabilitate, realizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Pașaport pentru Angajabilitate (2017)

Program specializat pentru studenți, cu scopul de a obține experiență profesională.

ICARD

Proiect ce vizează crearea unui Program European inovativ de Dezvoltare a Carierei care se adresează studentilor si acoperă intreg parcursul acestora, din momentul admiterii la facultate până la absolvire.

PROIECT “Centrul Regional pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului în rândul tinerilor”

PROIECT Leonardo da Vinci – „Consolidarea abilităţilor studenţilor la psihologie în domeniul educaţiei timpurii”

PROIECT Leonardo da Vinci – „Îmbunătăţirea competenţelor studenţilor din ultimul an din domeniul juridic prin experienţa europeană”

PROIECT Leonardo da Vinci – „Dezvoltarea abilităţilor tinerilor absolvenţi care lucrează sau vor lucra în domeniul consilerii, prin mobilităţi europene”

PROIECT Tempus „Network for Student Counselling Management”

PROIECT Tempus „Student Information and Counselling Center”