Absolvenți

Descoperiți cum experiența noastră academică ne-a transformat în profesioniști de succes. Vă invităm să vă alăturați comunității noastre active de absolvenți și să vă bucurați de resursele, evenimentele și oportunitățile exclusive oferite special pentru voi.

Next step

Absolvenții Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași se implică în formarea actualilor studenți printr-un concept nou de traininguri, creat de Biroul Alumni și inserție pe piața muncii. Programul „NEXT STEP. Traininguri realizat de alumni UAIC” implică diferite activități de orientare profesională, susținute foști studenți ai UAIC, actuali profesioniști în domeniile lor de activitate.

Trainingurile abordează diverse teme, cum ar fi adaptarea la o echipă nouă, gestionarea posibilităților multiple de carieră și cum să își construiască o bună imagine în mediul online. Activitățile au loc atât online, cât și la sediul companiilor sau campusul UAIC.

Training-uri

Training-urile ce se desfășoară sub conceptul „Next Step. Traininguri realizate de Alumni UAIC” au fost gândite ca urmare a interesului ridicat al comunității de absolvenți de a se implica în viața universității, împărtășind celor care acum sunt în amfiteatre din experiența și cunoștințele lor.

Pentru studenții participanți, experiența are duble beneficii – atât prin informațiile pe care le dobândesc, cât și prin posibilitatea de a vizita o companie, a simți pulsul real al vieții după facultate și a înțelege direct de la sursă cum gândesc și ce evaluează angajatorii la viitorii lor colegi.

Programul „NEXT STEP. Traininguri realizat de alumni UAIC” face parte din componenta de activitate Alumni Education și este dezvoltat de Biroul alumni și inserție pe piața muncii, din cadrul Serviciului pentru Studenți, Orientare în Carieră și Inserție Profesională și Alumni, cu sprijinul și implicarea directă a membrilor Comunității Alumni UAIC.

Absolvenții UAIC care doresc să realizeze astfel de traininguri pentru studenți sunt rugați să transmită un e-mail la adresa serban.vornicu@uaic.ro, pentru a stabili toate detaliile suplimentare ale colaborării în programul “NEXT STEP”.

Marșul absolvenților

Marşul absolvenţilor este un prilej de întâlnire a absolvenţilor universităţilor ieşene şi de celebrare a celor care vor deveni ambasadorii Universităţii, printr-un festival al tinereţii şi bucuriei.

Evenimentul se desfășoară la sfârșitul fiecărui an universitar și este organizat de Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Fundația Alumni UAIC în colaborare cu aproape toate universitățile ieșene.

Serviciul pentru Studenți și Absolvenți coordonează, de asemenea, Clubul IQ Iași, primul club al olimpicilor naționali și internaționali din România și contribuie la dezvoltarea de proiecte culturale și artistice cu și pentru studenții din UAIC, unul dintre acestea fiind Corala „Universitas”.

Poți afla mai multe despre structura Serviciului accesând secțiunea Echipă.

Chestionar privind inserția profesională a absolvenților

Serviciul nostru realizează studii privind inserţia profesională adresat absolvenţilor. Acestea vizează aspecte precum:

Înainte de ridicarea diplomei de absolvire, absolvenţii sunt rugaţi să completeze un chestionar.

· prin email, trimițând întrebările dumneavoastră la următoarea adresă din cadrul DSSA: servicii.studenti@uaic.ro.

· prin telefon, apelând la numerele 0232 20 1102 (int. 2652)

Avizul se primește prin e-mail (în completarea chestionarului veți fi rugați să introduceți adresa dumneavoastră de e-mail), imediat după completarea chestionarului pe care îl găsiți la adresa: http://tinyurl.com/absolventi-UAIC. E-mail-ul primit în urma completării chestionarului poate fi prezentat la Biroul Acte de Studii fie pe un telefon mobil/alt dispozitiv dacă aveți acces la internet, fie o fotografie pe telefon făcută la e-mail, fie în varianta fizică- imprimat.

Citiţi mai multe informaţii despre studiu și metodologie aici.

Alătură-te comunității Alumni UAIC

Ai oportunitatea să devii membru al comunității alumni și ambasador al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași prin intermediul Fundației "Alumni". Prin această inițiativă, vei menține o conexiune activă cu universitatea, fiind invitat la conferințe, seminarii și evenimente speciale.