miercuri, 7 aprilie, ora 18 : Bune practici în antreprenoriat „Manifest pentru tinerii antreprenori”, Invitat: Ștefan MANDACHI

Ștefan Mandachi, unul dintre cei mai admirați CEO din România, vine la Conferințele START.EXE
În anul de debut al pandemiei – 2020, Ștefan Mandachi a apărut în anuarul 100 CEI MAI ADMIRAȚI CEO DIN ROMÂNIA, situându-se în prezent pe locul 14 în acest clasament, realizat pe baza voturilor primite de la reprezentanții mediului românesc de afaceri.
Sucevean de origine, Ștefan Mandachi a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în anul 2009, unde a urmat și un masterat în Științe Penale.
Ștefan Mandachi este un antreprenor și avocat, deținând astăzi rețeaua de restaurante de tip fast food Spartan, cu peste 50 de asemenea localuri în toată țara. Tot el deține și restaurantul Magnificus Plaza din Suceava, unitate în care a învestit 7,5 milioane de euro, dar și hotelul Mandachi Hotel & Spa. A devenit cunoscut în întreaga țară odată cu protestul său privind infrastructura rutieră #ȘÎEU, construind primul metru de autostradă în județul Suceava.
„În România, oricine face mulți bani este suspectat că i-a făcut ilegal. În general, antreprenorilor li se conferă o prezumție de vinovăție (de foarte multe ori nejustificată). Ca atare, aceștia preferă să nu se afirme sau să nu-și expună imaginea. În România există o supărare surdă a unora care proiectează propriile eșecuri asupra celor care reușesc”, este de părere Ștefan Mandachi.
Acesta a acceptat invitația de a fi prezent în fața studenților UAIC implicați în proiectul „Start experienţă – START.EXE”, pentru a le povesti despre modul în care a reușit să găsească drumul spre succes, după o experiență nefastă, despre strategii, valori, misiuni și tot ceea ce necesită un tânăr ieșit de pe băncile școlii pentru a izbândi în lumea aceasta atât de complicată a antreprenoriatului.
Participanții vor fi, ca de fiecare dată în ultimele trei luni, studenți la ciclul de licență (anii II și III/IV) și studenți la ciclul master (anii I, II) de la facultăț ile: Biologie, Chimie, Drept, Economie și Administrarea Afacerilor, Fizică, Educație Fizică și Sport, Informatică, Filozofie și Științe Politice, Istorie, Geografie-Geologie, Matematică, Psihologie și Științe ale Educației.
În cadrul proiectului „Start experienţă – START.EXE”, cei 325 de studenți ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, selectați în 2 ani de proiect, vor beneficia de sprijin pentru tranziţia de la şcoală la viaţa activă, prin dobândirea de competenţe practice, în vederea creşterii oportunităţilor de angajare. Toţi membrii grupului ţintă vor beneficia de servicii de informare, consiliere și orientare profesională pentru dobândirea de competențe transversale corelate cu necesitățile pieței muncii şi vor participa la stagii de practică, care vor fi corelate cu planurile de învăţământ pentru fiecare facultate.