Săptămâna Națională a Voluntariatului 2012

Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV) este un eveniment național anual, menit să sărbătorească voluntariatul, să atragă sprijinul comunității pentru acesta, și să recunoască public activitatea voluntarilor.

În Canada, Săptămâna Națională a Voluntariatului se sărbătorește din anul 1943, când au fost celebrate eforturile celor care au contribuit la reconstrucția țării după război. SNV este o perioadă special dedicată voluntarilor la fiecare început de aprilie, pentru a recunoaște activitatea celor care își pun la dispoziția semenilor timpul și energia în mod voluntar. Mai multe informatii la adresa: www.volunteer.ca

În Statele Unite ale Americii, Săptămâna Națională a Voluntariatului se sărbătorește din 1974, când președintele Nixon a semnat primul ordin executiv de declarare a unei săptămâni din aprilie ca fiind dedicată voluntarilor. De atunci, fiecare președinte a emis o proclamație anuală prin care se reamintea poporului american importanța voluntariatului și a aprecierii celor peste 50 de milioane de americani care își dedică timpul și resursele semenilor lor și comunității. Mai multe detalii la adresa: http://www.pointsoflight.org/national-volunteer-week

În Marea Britanie, Săptămâna Națională a Voluntariatului se sărbătorește din anul 1984. Pe parcursul SNV au loc numeroase activități prin care efortul voluntarilor este recunoscut și apreciat public. Tot atunci au loc și recrutări speciale de noi voluntari. Mai multe informații pe pagina: www.volunteersweek.org.uk

În România, Săptămâna Națională a Voluntariatului se sărbătorește din anul 2002. Evenimentul este coordonat de Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat, și este implementat în colaborare cu VOLUM – Federația Organizațiilor care sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România, centrele de voluntariat și partenerii locali ai SNV. Pentru mai multe detalii, accesează pagina: http://www.voluntariat.ro/snv.htm

De 11 ani, Săptămâna Națională a Voluntariatului este organizată și la Iași. de către Fundația Serviciilor Sociale Bethany. În 2012, Echipa CIPO s-a implicat oficial, prin diverse activități cu, pentru și despre voluntari:

Câteva impresii de la participanți:

Faptul că am participat la evenimentele organizate de CIPO în cadrul SNV m-au făcut fericită. Felicitări pentru organizare și țineți-o tot așa!

Gânduri bune,

Sabina Furtună

Bună ziua!
Vă felicit pentru gestul dumneavoastră de a cere un feedback pentru evenimentele de săptămâna trecută.

În ceea ce privește felul în care acestea au decurs, admir subiectele alese, m-am simțit foarte bine la workshopul despre voluntariat și fericire, și la proiecția de film.

Deci, nota 10 și țineți-o tot așa!

Maricică Mihăilă

Bună ziua,

Participând la evenimentul “Cum să te faci ce vrei tu când vei fi mare?”, am reușit să înțeleg și mai mult importanța voluntariatului în dezvoltarea mea, atât în viața personală, cât și în cea profesională.

A fost un eveniment reușit, mai ales din pricina faptului că cei care au luat pe rând cuvântul sunt oameni cu mai mulți ani de  experiență ca voluntari, și care au încercat să explice, cât de mult i-a ajutat această activitate să realizeze ceea ce și-au dorit.

Mult succes în continuare!

O zi frumoasă!

Petru Arcană

În ceea ce privește participarea la activitățile desfășurate de Centrul de Carieră al Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, am rămas cu impresii foarte bine. Deși nu am participat decât la o activitate, a fost suficient să îmi dau seama că este vorba de o echipă bine organizată, cu oameni pregătiți în domeniu și care, mai presus de toate, au un cuvânt de spus. Probabil cel mai mult mi-a plăcut atmosfera foarte prietenoasă, presărată mereu cu glume. Și toti cei care au participat chiar au avut idei noi, bune și au fost foarte motivați. Cu alte cuvinte, o atmosferă care mi-ar plăcea să o regăsesc și la orele de curs.
Mă bucur că am avut ocazia să particip și aștept următoarele evenimente organizate de CIPO.

Iulia Petrin

Referitor la activitățile desfășurate de Săptămâna Voluntariatului, vreau să precizez că eu am participat doar la workshopul Voluntariat și Fericire, pentru că am aflat destul de târziu, dar mă bucur enorm că am ajuns.Mi-a plăcut acel workshop…De ce? Pentru că am îmbinat utilul cu plăcutul, am învățat lucruri într-o manieră plăcută, într-o atmosferă “intimă” și am învățat din poveștile altora. Doamna Irina Șubredu este pentru mine un mentor, o persoană extraordinară care știe să te atragă din prima, și mergând și la alte evenimente în care dumneaei a ținut un discurs sau ne-a împărtășit din experiență – am fost foarte fericită să o reîntâlnesc. Și doamna Alma a fost o drăguță cu noi și ambele au creat o atmosfera unica.

Aș vrea din suflet să mai particip la evenimente CIPO și chiar aș vrea să primesc notificări când mai apar…

Faceți o treabă excelentă!!! Să continuați tot așa!!

Un weekend minunat vă doresc!

Andra Răileanu

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *