Istoricul CIPO

Centrul de Informare Profesională, Orientare în Carieră şi Plasament (CIPO) este o structură în cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, înfiinţat prin Hotărârea Senatului Universităţii nr. 262 bis/ 28.09.1995.

Denumirea prescurtată a Centrului este CIPO.

Activitatea CIPO a fost demarată printr-un program TEMPUS iniţiat şi derulat în anul universitar 1996-1997, program având ca obiectiv crearea de centre de carierã în Universitãţile partenere “Babeş-Bolyai” (Cluj), Universitatea de Vest Timişoara, Universitatea Bucureşti şi Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (coordonator). Ca urmare, CIPO şi-a început activitatea în ianuarie 1997.

O schimbare majorã a avut loc în februarie 1998, când Fundaţia Pentru o Societate Deschisã a donat Universitãţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iași programul C.O.P.A. – Centrul de Orientare şi Plasare a Absovenţilor, care funcţiona în cadrul Fundaţiei, extinzând activitatea serviciilor Centrului la nivelul studenţilor şi absolvenţilor tuturor universitãţilor din zona Moldovei. Această colaborare a fost încheiată în decembrie 2000, astfel din ianuarie 2001 CIPO a devenit departament al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi, de atunci, desfășoară activități pentru studenții și absolvenții acesteia.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *