Poveste. Ramona MARIAN

Absolventă a Facultății de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (2007), ulterior, am decis să urmez Masterul „Formarea, evaluarea şi consilierea psihologică a personalului” din cadrul aceleiaşi facultăţi, iar în perioada iunie – iulie 2013, Programul de studii postuniversitare de Economie socială în domeniul ştiinţelor social-politice din cadrul Facultăţii de Filosofie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Deoarece psihologia este cea mai mare pasiune a mea, în prezent, urmeaz un program de formare în psihoterapie cognitivă şi comportamentală.

M-am alăturat echipei ADV România în anul 2007, în calitate de psiholog, după ce, timp de 2 ani, am activat ca voluntar în cadrul organizaţiei. De-a lungul timpului, am avut oportunitatea de a coordona sau de a fi parte din numeroase proiecte frumoase, adresate adolescenţilor şi tinerilor, precum: „Solidaritatea ia forma inimii” proiect finanţat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune (octombrie 2010 – decembrie 2010), „Impact Direct!”, proiect implementat în parteneriat cu Organizaţia Caritas Norvegia şi finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania (aprilie 2015 – martie 2016) sau „Oportunităţi pentru toţi adolescenţii”, model implementat cu sprijinul tehnic și financiar al Reprezentanței UNICEF în România, în perioada 2014 – 2017.

În cei 10 ani petrecuţi în mijlocul adolescenţilor şi tinerilor m-am imbogăţit şi m-am format nu numai ca profesionist, ci şi ca om. Simt cum energia tinerilor şi potenţialul lor de a schimba lumea sunt, acum, parte din mine, iar pentru asta le sunt foarte recunoscătoare. În egală măsură, sunt recunoscătoare echipei extraordinare din care fac parte, care imi oferă zi de zi prilejul de a-mi pune în valoare cunoştinţele şi pasiunea şi îmi deschide în mod constant noi perspective de creştere şi dezvoltare. Despre mine pot să spun că mă caracterizează cel mai bine cuvântul „echilibru”, deoarece îl caut şi îl proiectez în toate dimensiunile vieţii mele, crezând cu tărie că reprezintă unul dintre secretele unei vieţi împlinite.

 

În prezent, pe lângă activitatea de consiliere şi asistenţă psihologică adresată beneficiarilor organizaţiei, coordonez Agenţia de Plasare şi Asistenţă la Locul de Muncă – JobDirect, un serviciu de integrare profesională ADV România, adresat persoanelor cu dizabilităţi şi din alte grupuri vulnerabile.

Mai multe despre evenimentul „La ceai cu un profesionist” puteți găsi aici.
Înscrie-te și tu la eveniment accesând linkul: bit.ly/CeaiCuProfesionisti8

Nu uita să dai Like, Love and Share și paginii noastre de facebook unde te așteptăm cu nenumărate alte oportunități de dezvoltare personală și carieră: facebook.com/servicii.studentiUAIC

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *