Poveste. De Cezar ELISEI

Mă numesc Cezar Elisei.

Numele meu a fost legat de activitatea jurnalistică în ultimii 13 ani, inițial lucrând în presa scrisă, pentru ca ulterior, timp de 10 ani, să-mi desfășor activitatea în cadrul unei televiziuni naționale.

Recent am debutat și ca autor al cărții – „CALEA MEA. Dietă creștină și alimentație naturală” – a cărei lansare poate fi considerată ca având succes, ținând cont că în doar 40 de zile au fost vândute/ distribuite un număr de 1000 de exemplare, atât în țară, cât și în străinătate.

Am finalizat scrierea acestei cărți în urmă cu patru ani; în urma unor frământări fizice și sufletești am decis că pentru mine și familia mea se impunea o schimbare fundamentală. Am căutat mult o metodă prin care să slăbesc (aveam 108 kilograme); pur și simplu am hotărât să renunț la fumat, la consumul de alcool, în mare parte la consumul de carne și al produselor procesate, al dulciurilor. În câteva săptămâni mi-am format o idee despre ce este vorba și am reușit ca în alte câteva săptămâni să renunț, rând pe rând, la fiecare dintre cele enumerate mai sus.

Rezultatul? O mult râvnită stare de bine, de foarte bine, din punct de vedere fizic. Am reușit să ajung la 80 de kilograme (de atunci până acum m-am stabilizat la 84 kg, unde mă simt cel mai bine); am renunțat la intoxicante și m-am dedicat în modul cel mai serios unei vieți echilibrate.

Acesta a fost însă doar un aspect al schimbării mele. Pentru că aceasta a fost de fapt mai ales de natură mentală/ spirituală.

Este adevărat că am și studii teologice și am cochetat dintotdeauna cu acest domeniu, cu toate acestea, nevoia identificării și consolidării relației mele cu divinitatea s-a produs abia la acest moment.

Cu alte cuvinte, într-un limbaj cât mai accesibil pot spune că „împușcat doi iepuri dintr-un foc”: am ajuns la o stare de bine din punct de vedere fizic, dar mai ales, cred eu, că de la cunoștințe pe care le dețineam despre Dumnezeu, am ajuns la cunoașterea Acestuia.

Pașii parcurși însă pe această nouă CALE a MEA nu se opresc aici. Schimbarea s-a aprofundat.

Locul de muncă este unul dintre cei mai importanți piloni ai vieții noastre. Ne petrecem aici o mare parte a timpului nostru. De aceea, personal consider că alegerea sa trebuie să fie în deplină concordanță cu cerințele sufletului nostru, cu ceea ce ne aduce împlinire.

Astfel că la momentul oportun efectiv am spus „stop” jobului meu stresant din mass-media. Am decis spre surprinderea multora să mă ocup de ceea ce m-a fascinate dintotdeana: domeniul literar, al cărților și lucrez acum la editura unde am publicat cartea amintită.

Pe lângă o enumerare a stadiilor de conștientizare a stării inițiale și căutarea unei „metode” prin care să fac efectiv schimbarea în bine, cartea pe care am scris-o aduce multe informații despre post, despre rugăciune și despre relația omului cu alimentația naturală, cu apa, aspect fundamentale pentru o viață împlinită și sănătoasă.

Nu mă erijez acum într-un apostol al alimentației verzi și nici nu demonizez vreo categorie alimentară. Vreau doar sa arăt că putem să ne atingem scopurile propuse dacă avem suficientă determinare și mai ales dacă avem credință.

Consider că Dumnezeu ajută neîndoielnic atunci când este invocat cu credință. Este cazul meu. Dieta pe care o propun poate fi lesne numită „dieta lui Dumnezeu” – care presupune mâncare naturală, dar nu în exces, credință puternică și atenție sporită la aproapele.

Mai multe despre evenimentul „La ceai cu un profesionist” puteți găsi aici.

Înscrie-te și tu la eveniment accesând linkul: bit.ly/formslaceai9


Nu uita să dai Like, Love and Share și paginii noastre de facebook unde te așteptăm cu nenumărate alte oportunități de dezvoltare personală și carieră: facebook.com/DSSAdinUAIC


Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *