Poveste. De Daniela COMAN

După terminarea liceului, în Pașcani, mi-am luat sarsanalele și ca orice locuitor în N-E țării m-am îndreptat către Mecca Moldovei, Iașul. Aici am poposit la FEAA și am început să studiez ce părea că îmi place cel mai mult, MKT (Marketing). În timpul facultății ca orice provincial, aveam costuri suplimentare pentru că nu puteam să locuiesc în cămin, de aceea a trebuit să muncesc în paralel. Nu a fost pe placul tuturor profesorilor, dar a fost și foarte apreciat de alții. Am trecut prin diferite job-uri, unele mai importante, altele nesemnificative. De amintit KFC și Carrefour. În cele două multinaționale mi-am dat seama că îmi place să lucrez direct cu oamenii. Îmi plăcea și îmi place să văd mulțumirea din ochii lor, îmi plăcea că mă simțeam utilă semenilor mei.

Când am realizat că multinaționala nu mai corespundea nevoilor mele, m-am decis că ar trebui să îmi îndeplinesc un alt vis, să fiu un călător și să văd cum lucrurile evoluează în alte culturi. Cum orice călătorie este și o lecție de geografie, și o lecție de istorie dar și una socială, în 2010 am plecat în Italia. Inițial am plecat în concediu, însă m-am hotărât să rămân aici și să îmi ajut mama, dar și să văd cât de bine mă descurc. Știam că nu am nicio șansă să mă integrez în societate fără a ști limba, așa că în primă fază, am învățat italiana iar apoi m-am angajat ca Barista. Era pentru prima dată când intram în contact cu cafeaua. Acum învățam diferența dintre un espresso și „una zuppa”. O altă lecție învățată aici, a fost că nu trebuie să privești o meserie cu dispreț, căci o meserie poate fi un izvor de fericire. O meserie făcută cu pasiune îți poate da liniștea necesară pentru a fi mulțumit. În 2011 am decis că vreau să văd și Anglia așa că într-un fel de nebunie, m-am suit în avion cu doar 40 de euro în buzunar și m-am îndreptat către Londra. Aici am parcurs un drum sinuos și am ajuns să lucrez într-un restaurant Italian, în care singura legătură cu Italia eram eu, în rest totul era populat cu oameni faini din Sri Lanka. Aici mă ocupam tot de relația cu clientela, dar și cafeaua îmi era în atribuții.

2012 face ca viața să ia o turnură nouă și să mă întorc în România, inițial în București unde m-am perfecționat ca Barista. Am făcut cursuri la Origo cu Mihai Pamfil. Aici mi-a încolțit ideea de a avea propria oază de fericire. În colaborare cu soțul meu punem de-a fir a păr totul pentru ca în 2014 să deschidem Jassyro, la vremea respectivă fiind catalogat ca „ceva ce era nevoie să fie și la Iași”. De aici toate zilele mele au fost dedicate Jassyro.

Mai multe despre evenimentul „La ceai cu un profesionist” puteți găsi aici.

Înscrie-te și tu la eveniment accesând linkul: bit.ly/CeaiCuProfesionisti6

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *