Poveste. De Mari MARCU

De când mă știu am vrut să fac ceva pentru oameni, iar dintre oameni, pentru cei care sunt cei mai năpăstuiți. La școală săream tot timpul în apărarea celor care nu puteau să se apere singuri și probabil aș fi fost un avocat foarte bun. Dintre cele două, mai puternică a fost dorința de a face ceva pentru a schimba în bine viața oamenilor, iar acest lucru m-a făcut să aleg din științele sociale, sociologia.
M-am trezit la 22 de ani cu o diplomă în sociologie cu care nu prea știam ce pot face. Așa că am experimentat mai multe drumuri: am scris articole la un ziar, am făcut consiliere cu adolescenți, am fost educator specializat pentru 6 fete dintr-un centru de plasament, am scris proiecte prin care să atrag finanțări.

Dintre toate, cel mai mult m-a atras partea cu scrisul proiectelor și sectorul organizațiilor non guvernamentale. Poate e o întâmplare sau nu, dar primul proiect scris a fost unul social prin care ne propuneam să oferim asistență la domiciliu bătrânilor singuri pe care i-am găsit într-un bloc de lângă gara Nicolina. De atunci, acum mai bine de 15 ani, am scris multe proiecte, cele mai multe în domeniu social. Unele au fost finanțate, altele (încă) nu. În fiecare din ele pun o fărâmă din visul unui copil de 13 ani care și-a dorit cel mai mult să schimbe lumea în bine, iar asta mă face să merg mai departe de fiecare dată. Nu îmi este teamă să încerc lucruri noi și caut, constat, modalități prin care să mă reinventez ca om și ca profesionist.

Vă aștept la biblioteca vie cu multe povești despre cum putem schimba lumea.

Mai multe despre evenimentul „La ceai cu un profesionist” puteți găsi aici.

Înscrie-te și tu la eveniment accesând linkul: bit.ly/CeaiCuProfesionisti5

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *