Poveste. De Diana TEODORESCU

Pentru mine viața profesională înseamă provocare, dinamism, diversitate, profesionalism, acțiune, oameni minunați… și multă cafea!

Am constatat la 23 de ani că îmi place să predau… și am constatat acest lucru prin șansa oferită de dna. profesor Luminița Iacob, datorită căreia, de atunci și până în prezent sunt profesor asociat al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (refuz să spun cât timp a trecut de atunci).

Provocarea în mediul universitar s-a dublat și a continuat cu 10 ani de colaborare la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, unde am fost profesor asociat la Facultatea de Științe ale Educației și psiholog în cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră.

Mi-am promis că până împlinesc 30 de ani voi avea doctoratul susținut, însa am întarziat trei ani (singurul termen limită depășit vreodată!!), deturnată fiind de cel mai grandios proiect al meu, ce poarta numele de cod “Medeea” și care a devenit promisiunea vieții mele!

Nu am scăpat neatinsa nici de virusul proiectelor europene și am petrecut mulți ani construind platforme de training, livrând formari pentru o mare diversitate de beneficiari, realizand studii și cercetari. Au fost zeci de grupuri, sute de oameni cu care am facut training și care au avut o contribuție enormă în dezvoltarea abilităților mele de formator!

Alegerea școlii terapeutice s-a datorat unui alt om important din viața mea profesională, dl. prof. Mircea Miclea, care m-a îndrumat către terapia cognitiv comportamentala și astfel am asimilat rigoarea cognitivista a școlii de la Cluj, unde mi-am petrecut mult timp, atat pentru studii, cât și pentru contractele sau colaborările ulterioare cu proiectele firmei Cognitrom sau cu Facultatea de Psihologie de la Universitatea Babeș-Bolyai. Însă nu m-am oprit aici, pentru că psihoterapia s-a dovedit a fi pasiunea vieții mele profesionale: au urmat ani de cursuri de specializare, școli de vară, congrese… În prezent, tocmai am mai finalizat o formare în Schema Therapy, sunt membru al International Society of Schema Therapy și am devenit formator în cadrul Institutului de Formare în Terapia Cognitiv Comportamentală, Iași.

Ca psiholog și psihoterapeut dezvolt din 2005 în clinica mea, „PsychologyCenter” programe de intervenție/prevenție terapeutică, psihoeducațională, atât pentru copii cât și pentru adulți. Am permanent posibilitatea de a-mi pune toate ideile în aplicare și acest lucru îmi aduce în prezent cea mai mare satisfacție profesională. O parte dintre aceste idei le implementez în programe structurate de dezvoltare personală pentru copii din Școala și Gradinița Junior, Școala și Grădinița Euroed, Gradinița Penila sau pentru adulți, în corporații, firme sau instituții publice.

Niciodată nu mi-am spus sau nu am spus că merg la muncă sau la serviciu. Mereu am spus că merg la cabinet, la studenți, la copiii din școală, la firmă… Activitatea mea a început mereu luni dimineața și s-a terminat duminică după amiaza. Au fost ani întregi în care un weekend întreg liber era o excepție (nici acum nu stau prea bine…). Am construit încet, puțin cate puțin, cu foarte multă răbdare. Dar cred că pasiunea pentru cee ce fac, dragul și bucuria de a lucra cu oamenii îmi dă forța să le pot face simultan pe toate. De când o am pe Medeea negociez strașnic cu mine însămi calibrarea timpului, astfel încât ea să fie mereu pe primul loc! Și am ajuns la performanța de a spune NU unor proiecte foarte tentante, pentru a fi langă ea.

Din punct de vedere profesional cel mai valoros lucru căștigat a fost întotdeauna respectul și recunoștința celor cu care am colaborat, bucuria pe care am adus-o în viețile unor oameni, calmul și liniștea la care am contribuit în viețile altora.

Mai multe despre evenimentul „La ceai cu un profesionist” puteți găsi aici.

Înscrie-te și tu la eveniment accesând linkul: bit.ly/CeaiCuProfesionisti5

 

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *