Poveste. De Mihai LUPU

Matematica îmi furniza, la un moment dat, perspectiva unei gândiri structurate, dezirabilă în cazul unei persoane puțin atrase de ordine și o apreciere semnificativă a libertății, ceea ce m-a determinat să aleg Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iași. Spre sfârșitul școlii, de la știința viitorului cu porțile unei vieți profesionale împlinite larg deschise, m-am „retras” într-un domeniu clasic, al dreptului, după unii „matematica științelor sociale”.

Colegii mei de facultate aveau, spre deosebire de mine, gânduri bine conturate, pendulând între viitori oameni care vor „fenta” legea bine cunoscută, notari plini de bani și judecători înțelepți cu balanța dreptății în mână.

Mie nu-mi era clar ce voi face după terminarea facultății. Inițial, mă tenta cariera de procuror. Apoi, mi-am zis că principiul subordonării nu mi se potrivește și am ales să fiu avocat.

Abia după 10 ani de practică am realizat că opțiunea a fost inspirată. Până atunci, drumul a fost destul de greu, cu multe elemente variabile pe care nu le puteam controla, dar și cu o viața frumoasă, dinamică, într-o permanentă căutare a soluțiilor, argumentelor, metodelor de convingere. Și fără niciun privilegiu al statutului profesional.

Avocatura însă nu mi-a fost de ajuns. Prin urmare, am mai încercat: cariera universitară, notariatul, arbitrajul comercial și cercetarea științifică.

În prezent, am rămas cu cercetarea și avocatura.

Mai multe despre evenimentul „La ceai cu un profesionist” puteți găsi aici.

Înscrie-te și tu la eveniment accesând linkul: bit.ly/CeaiCuProfesionisti4


Nu uita să dai Like, Love and Share și paginii noastre de facebook unde te așteptăm cu nenumărate alte oportunități de dezvoltare personală și carieră: facebook.com/DSSAdinUAIC


Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *