Poveste. De Fabiola Miler

Mă numesc Fabiola Miler, am 39 ani , sunt avocat în Baroul Iași și sunt încântată să petrec un timp de calitate, la un ceai, în compania voastră, dezvăluindu-vă câte ceva din ceea ce înseamnă „profesia de avocat”.

Am terminat Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, specializarea „Științe juridice” în anul 2000, iar din anul 2005 sunt avocat  în cadrul Cabinetului de Avocat Fabiola Miler.

Având o experiență de 11 ani în acest domeniu, pot afirma cu certitudine că avocatura nu este nicidecum o meserie; de altfel, nu aș putea spune nici că ar fi o profesie. Cred însă, cu tărie, că, dacă e facută cu pasiune, devine un „modul vivendi”.

Pentru a fi un avocat bun trebuie să fii entuziasmat cu privire la ceea ce faci. Avocatura înseamnă instanță, întâlniri cu clienții, studiu. Înseamnă efort, stres, timp, înseamnă să fii, uneori, psiholog,  alteori, un adevărat  „scut”,  care îi este alături  clientulului pe „campul de lupta” …judiciar, înseamnă întotdeauna aliatul sau în luptă.

Avocatul trebuie să fie un bun și atent ascultător, să aibă răbdare și înțelegere față de client, să îi inspire acestuia încredere, să fie un factor de echilibru, un sfătuitor lucid al clientului, astfel încât să îi ofere acestuia sfatul juridic potrivit la momentul potrivit.

Deși este uneori dificil, cerând sacrificii nenumărate,  nimic nu se compară cu cea mai mare satisfacție pe care o poate avea un avocat, și anume: Victoria! De altfel, puține sunt profesiile care pot oferi asemenea bucurii și emoții, la o intensitate atât de mare!

Uneori, întâlnești pe culoarele instanțelor de judecată avocați mergând dificil, anevoios, cărând o geantă veche, uzată de vreme, având în schimb, în priviri, acea sclipire magică, inconfundabilă a victoriei. Acea strălucire, a victoriilor avute de-a lungul timpului, îi cuprinde ca o aură, nefiind echivalentă cu absolut nici o satisfacție materială.

Raportat la complexitatea și diversitatea problemelor ce se ivesc în practică, în societatea actuală,  intenționez în viitorul apropiat crearea unei Societăți civile profesionale, formată din colegi colaboratori specializați pe diferite domenii de activitate, în vederea identificării optime a soluțiilor care să corespundă specificului fiecărei cauze și necesităților fiecărui client în parte.

Desigur, intenționez să dau curs și altor proiecte de viitor, pe care, cu mare încântare aștept să vi le împărtășesc la evenimentul la care sunt onorată să fiu invitată!

Mai multe despre evenimentul „La ceai cu un profesionist” puteți găsi aici.

Înscrie-te și tu la eveniment accesând linkul: bit.ly/CeaiCuProfesionisti4


Nu uita să dai Like, Love and Share și paginii noastre de facebook unde te așteptăm cu nenumărate alte oportunități de dezvoltare personală și carieră: facebook.com/DSSAdinUAIC


 

 

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *