Poveste. De Andrei GHEORGHIȚĂ

Dacă ai avea toți banii pe care ți-i dorești, ce ai vrea să faci? De ce nu o faci încă?

Puțina experiență pe care am acumulat-o mi-a oferit posibilitatea de a crede că e mai important să pornim de la ce ne place pentru a ajunge la o împlinire financiară și nu invers: de a face orice pentru a avea bani.

Am terminat Facutatea de Economie și Administrarea Afacerilor, și încă din anul 3 am început să lucrez prin diferite locuri pregătindu-mă pentru acea experiență pe care ți-o cer mai toți angajatorii. Mi-am început cariera într-un shop gsm, consultant vânzări apoi, ca tot studentul am început să lucrez într-un callcenter, pe acea vreme fiind mai puțin dezvoltată această piață în Iași.

Aici am avut șansa să cresc, și mi s-a oferit posibilitatea de a deveni trainer. Timp de 4 ani am reușit să cunosc oameni, caractere diverse și să intru în lumea corporațiilor. Însă mi-am dorit mai mult, fapt pentru care am reușit să acționez în această privință. Am reușit ca după o perioadă dificilă din toate punctele de vedere să pun bazele unui concept nou în piața locală. Astfel a luat naștere „Fika” – punctul de socializare. În graba noastră către job, casă, task-uri, deadline-uri, ajungem practic să uităm că una din nevoiele de bază este relaționarea. Suedezii spun că „Fika” poate fi oriunde și au mare dreptate. Să încercăm măcar pentru o săptămână să ne oferim două-trei pauze de câteva minute pe zi, să ne deconectăm și să observăm cum zilele noastre se vor schimba.

Susținerea apropiaților, șansa și dorința de a face ceva pe cont propriu au contribuit și m-au ajutat să creez acest spațiu.

Îmi plac sporturile de echipă și, deși nu pare, alergarea este un sport de echipă. Alerg de plăcere, de curiozitate și nu în ultimul rând pentru că îmi oferă energia necesară. Există la fiecare semi-marator sau maraton acel moment când te intrebi: „ce caut eu aici?” și că sigur aceasta este ultima alergare. Însă, în compensație există momentul de finish și de după finish când te întrebi care este următoarea cursă la care te-ai înscris și că abia aștepți să participi.

Cred că, de fapt așa este și în viață și este alegerea noastră dacă reușim să ne înscriem la suficiente curse cât să ne bucurăm de linia de finish. (Andrei GHEORGHIȚĂ, Owner FIKA)

Mai multe despre evenimentul „La ceai cu un profesionist” puteți găsi aici.

Înscrie-te și tu la eveniment accesând linkul: bit.ly/CeaiCuProfesionisti2


Nu uita să dai Like, Love and Share și paginii noastre de facebook unde te așteptăm cu nenumărate alte oportunități de dezvoltare personală și carieră: facebook.com/DSSAdinUAIC


 

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *