Poveste. De Ines Prodan

Îmi place să spun că am ajuns în locul în care sunt acum în mare parte datorită norocului și a tuturor lucrurilor pe care le-am făcut și care nu mi-au plăcut.

Am ales secția Comunicare și Relații Publice din cadrul Facultății de Filosofie pentru că mi-a plăcut cum suna denumirea și s-a dovedit una dintre cele mai bune alegeri pe care le-am făcut. De altfel, pe atunci, un licean fără acces la internet nu putea să-și facă alegerile decât bazându-se pe intuiție sau pe câteva teste aplicate de consilierul educațional din școală.

Mai apoi, în timpul facultății, am ales să fac voluntariat într-un ONG care nu avea nici o legătură cu domeniul meu de activitate: ELSA, Asociația Europeană a Studenților în Drept, mi-a deschis, însă, calea către lumea marketingului în timp ce stabileam strategii de promovare și deschideam, pentru prima oară în viața mea, un document în Photoshop.

Tot ELSA mi-a deschis calea către ceea ce consideram cel mai frumos job din viața mea, după o serie de joburi pe care le-am făcut cu drag, până când nu mi-au mai plăcut. La fel s-a întâmplat și cu jobul de care nu aș fi crezut că aș putea vreodată să mă despart, locul în care am lucrat timp de trei ani și care m-a învățat cele mai multe noțiuni de marketing, lucru în echipă și chiar contabilitate pe care le știu acum.

În luna aprilie 2013, după încă un job pe care l-am făcut până când nu mi-a mai plăcut, am realizat că motivul pentru care nu mi-au plăcut joburile anterioare este acela că nu erau făcute așa cum voiam eu; că, oricât de multă libertate aș fi avut, aceasta se oprea în fața unui șef, a unor rapoarte sau a unor oameni care, într-un fel sau altul, aveau un cuvânt mai important decât mine de spus. Așa că am decis să devin freelancer.

Am început cu o campanie de promovare a propriilor servicii – Angajează Inesul, campanie pe care mi-am propus să o fac diferită de alte campanii de același tip. Am avut și avantajul celui care face ceva printre primii deoarece, la scurt timp după boom-ul campaniei mele, au mai apărut și altele. Nu mi-aș fi dorit să mă aflu printre cei care „au făcut o campanie în genul Angajează Inesul”.

Și, de atunci, a început aventura vieții mele: lucrul cu clienții, planificarea propriului timp, management financiar, nopți nedormite, frica enormă că nu va merge, bucuria că a mers și o senzație puternică de libertate. Cuvântul „freelancer” mi se pare, în acest moment, unul dintre cele mai frumoase cuvinte întrebuințate de mine vreodată.

La Bibilioteca Vie vom vorbi despre orice veți dori să știți de la mine. Fără limite.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *