Cum să-ți depășești fricile legate de carieră

Sursa foto.

Povesteam, într-un articol anterior despre cele mai întâlnite frici legate de carieră. Și promiteam că vom reveni cu strategiile utile în depășirea lor.

Astfel, este de regulă bine știut că identificarea corectă a unei frici înseamnă jumătate din efortul necesar depășirii ei. Acțiunea este antidotul fricii.

În cele mai multe cazuri, vei lua decizii bune și lucrurile de care te temeai (eșecul, rușinea, pierderea, etc.) nu se vor întâmpla.

În cazurile în care vei lua decizii proaste, vei descoperi că eșecul nu este nici pe departe atât de catastrofic pe cât ți l-ai imaginat.

Oamenii de succes învață din eșecurile lor. Așa încât, dacă acționezi, câștigi în ambele cazuri: ai de câștigat dacă iei o decizie bună și lucrurile ies bine, dar câștigi și dacă iei o decizie proastă și lucrurile nu merg cum trebuie, pentru că ai ocazia să înveți din deciziile tale și consecințele lor.

În concluzie, pașii sunt clari:

  • identifică-ți (corect) frica;
  • recunoaște-ți frica și împacă-te cu ea;
  • acționează!

Acțiunea este antidotul fricii.

Articol adaptat după “12 most common fears holding you back from success”- articol de pe site-ul http://www.careerealism.com.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *