Obiceiul autocontrolului

Bună dimineaţa!

Ca şi exerciţiul de ieri şi cel de alaltăieri, şi exerciţiul de astăzi este adresat acelei dimensiuni a autocontrolului care are în vedere comportamentele de la care am vrea să e abţinem.

Astfel, pentru astăzi, ca exerciţiu, te invităm să te gândeşti la o situaţie din trecutul tău când ai reuşit să faci acest lucru: să te abţii din a te angaja într-un anumit comportament distructiv sau nociv pentru tine – şi asta pe o perioadă mai lungă.

Poate fi o situaţie fericită, când ai reuşit să elimini de tot un anumit comportament nedorit – dar nu obligatoriu. O perioadă de câteva săptămâni intră tot la capitolul reuşite.

Acum, după ce ai ales situaţia, te rugăm notează cum ai procedat. Fie că eşti conştient sau nu, ai avut o anumită strategie, anumite puncte tari pe care te-ai bazat. Care au fost acestea? Cum ai reuşit atunci?

Orice crezi că te-a ajutat, pune pe hârtie. Sunt detalii care îţi sunt la îndemână în continuare! Pe care le poţi folosi pentru a elimina acele trei comportamente care îţi afectează viaţa şi în prezent (pe care le-ai ales alaltăieri).

La final, reciteşte ce ai notat şi ia cu tine aceste idei!

Atât, pentru astăzi ajunge. Să ai o zi minunată!

Sursa foto.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *