La ce riscuri te expui?

Bună dimineaţa!

Ne apropiem de finalul perioadei dedicate prudenţei ca trăsătură pozitivă de caracter.

Şi nu putem vorbi despre prudenţă fără să amintim deloc despre riscuri şi asumarea lor.

Astfel, pentru astăzi, ca exerciţiu, te invităm să treci în revistă viaţa ta de zi cu zi şi să identifici riscurile la care te expui.

Dacă îţi este mai uşor te poţi focaliza, de exemplu, pe comportamentul şi deciziile din ultima lună. De asemenea te poţi baza pe jurnalul de fapte mici pentru a scoate la lumină riscuri aparent reduse, dar cu potenţial nociv pe termen lung, al căror efect cumulat cântăreşte mult în timp.

Despre ce fel de riscuri vorbim? Păi să vedem: când ai făcut ultima dată un control medical complet? Ai un cont de economii? Conduci fără centura de siguranţă? Amâni predatul temelor până în ultimul moment? Mănânci constant fast-food? Despre astfel de riscuri este vorba, pentru a numi numai câteva.

Ce faci mai departe?

Bineînţeles, ideal este să elimini pe cât posibil aceste riscuri din viaţa ta, făcând alte alegeri (sau să prevezi un plan pentru a contracara efectele lor – atunci când riscurile nu depind de tine).

Însă uneori numai conştientizarea lor este suficientă pentru a te motiva să faci primul pas. Şi apoi încă unul Şi tot aşa.

Atât, pentru astăzi ajunge. Să ai o zi minunată!

Sursa foto.

 

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Cred că te-ar interesa și:

Your email address will not be published. Required fields are marked *