Jurnal de fapte mici

Great Decisions Toolkit: part three

Bine te-am regăsit!

Exercițiul de astăzi pe tema prudenței este al treilea și ultimul din seria trusei de instrumente pentru decizii excelente – începută luni.

Instrumentul pe care ți-l punem la dispoziție azi te poate ajuta să înțelegi pe deplin efectul pe care îl au în timp asupra ta deciziile mici și (aparent) nesemnificative pe care le iei zi de zi.

Simplu spus, îl cheamă jurnal. Pe el, pe instrument.

Iar exercițiul de astăzi te invită să alegi un segment al vieții tale care consideri că are nevoie de îmbunătățiri, sau în care consideri că ai vrea sa iei decizii mai bune. Poate fi vorba despre sănătate, despre educație sau formare, despre finanțe – orice domeniu constituie o preocupare pentru tine.

După care, pe un carnețel (sau într-un excel) notezi fiecare detaliu legat de domeniul respectiv care se întâmplă în fiecare zi – timp de minim patru săptămâni.

Dacă este vorba despre sănătate, poți nota la finalul fiecărei zile cum te-ai simțit din punct de vedere fizic peste zi, dacă au existat probleme deosebite și cum le-ai rezolvat.

Dacă este vorba despre domeniul financiar – care au fost cheltuielile tale zilnice, până la ultimul leu. Dacă vorbim de dezvoltare personală – ce ai făcut în ziua respectivă pentru tine. Și tot așa.

La finalul lunii tragi linia și aduni. Și te uiți la rezultate. Și decizi apoi ce faci mai departe.

Știm, este un exercițiu care necesită mai mult de cinci minute pentru a fi rezolvat (deși nu mai mult de cinci minute zilnic!). Dar beneficiile sale merită din plin! La urma urmei vorbim despre a obține o imagine de o mare acuratețe cu privire la consecințele alegerilor tale mici, de zi cu zi.

Atât, pentru astăzi ajunge. Să ai o zi minunată!

Sursa foto.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *