Sentimentometrul

Bună dimineața!

În această a doua zi dedicată prudenței, îți propunem un exercițiu care… mmm… să vedem cum ne exprimăm. Care îți va fi cu atât mai util cu cât îți va displăcea mai tare.

Nu ai citit greșit: chiar asta am vrut să spunem! E un lucru din acela ușor paradoxal, care capătă sens imediat ce reușești să treci prin el. Ai să vezi.

Așadar,pentru astăzi ca exercițiu, te invităm să scoți la lumină sentimentometrul, să-l ștergi de praf dacă este nevoie și să verifici cum simți ideea de prudență.

Te entuziasmează? Crezi că nu e folosită îndeajuns? Te irită? Ți se pare că te împiedică să duci o viața atât de aventuroasă pe cât ți-ai dori? Simți ceva complet nedefinit ce nu reușești să exprimi în cuvinte? Dar cam în ce zonă se află? În zona “verde” sau în cea “roșie”?

Bun, ce-i acela sentimentometru. Păi este busola aceea interioară pe care fiecare dintre noi o are și care îi indică ce simte față de oameni, decizii, idei și proiecte. Față de lucrurile “mari” și față de cele “mici”.

Am spus fiecare dintre noi (ei bine, cu unele mici excepții nefericite, însă dacă te afli printre cei care fac acest exercițiu, vom presupune că nu te afli printre ele). Fiecare dintre noi, deci și tu.

Acum vine partea aceea paradoxală. Sunt oameni care cunosc această busolă ca pe propriile lor… buzunare, să spunem. Și care o folosesc constant și care fac acest lucru cu plăcere. Pe ei nu-i va ajuta în mod deosebit acest exercițiu decât cel mult ca să se mențină în formă.

Și pe urmă sunt ceilalți. Care nu o cunosc, nu o folosesc, ba chiar nu înțeleg ce-i cu ea. Și care au strâmbat din nas interior imediat ce și-au dat seama despre ce este acest exercițiu.

Lor le va fi cel mai folositor să citească până la capăt și cel puțin să încerce. Cu adevărat. Să-l pună în funcțiune. Mai ales că vom mai reveni la el în exercițiile viitoare (păi n-ar fi păcat?).

Atât, petru astăzi ajunge. Să ai o zi… să ai o zi… (completează tu începutul)!

Sursa foto.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *