Prudența

Bună dimineața!

Începem astăyi perioada dedicată celei de-a treia trăsătură de caracter din categoria mai mare a temperanței: prudența. (Îți amintești care erau primele două?).

Prudența, aflăm din descrierea VIA, reprezintă o abordare practică a scopurilor și dorințelor tale viitoare. Înseamnă să fii grijuliu cu alegerile tale, să nu-ți asumi riscuri inutile și mai ales să iei decizii pe termen scurt cu gândul la scopurile pe termen lung pe care le ai.

Oamenii prudenți  își monitorizează comportamentul impulsiv și sunt capabili să anticipeze consecințele acțiunilor lor.

Această trăsătură pozitivă de caracter nu este sinonimă cu timiditatea, ci implică un comportament și o atitudine inteligente – vis a vis de scopurile majore ale vieții cuiva.

Bun, și acum exercițiul de azi: te invităm să cauți printre exemplele de înțelepciune populară pe care le ai la îndemână (respectiv proverbele și zicătorile pe care le-ai auzit de-a lungul timpului) – pe acelea care se referă la prudență – și să le notezi.

Fie că îți dai seama sau nu, multe dintre atitudinile tale de tânăr sau adult provin din lucrurile pe care le-ai auzit de-a lungul timpului repetate cu caracter de lege sau de adevăr absolut.

Atât, pentru astăzi ajunge. Să ai o zi minunată!

Sursa foto.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Cred că te-ar interesa și:

Your email address will not be published. Required fields are marked *