Cuiele din inimă

Aşa, te-am luat uşurel, ca să nu te sperii: am pornit de la noua valoare căreia îi dedicăm timp (temperanţa), am vorbit despre trăsăturile pozitive de caracter pe care le conţine, ba chiar am şi ales-o pe prima dintre ele: iertarea.

Să intrăm direct în pâine deci – prin exerciţiul de astăzi.

Te invităm să te aşezi confortabil, într-un loc unde poţi sta liniştit cinci – zece minute, fără întreruperi.

Apoi te rugăm să te concentrezi puţin şi să cauţi – aşa cum scrie sus, în titlu – cuiele din inimă. Situaţiile acelea care ţi s-au făcut, pe care le-ai trăit, prin care ai trecut – care te-au făcut să suferi şi care ţi-au rămas cumva întipărite.

Şi care încă te dor – numai la atingerea uşoară a gândului. Care dor fie şi numai atunci când treci uşor peste ele, când ceva ce vezi, auzi sau simţi întâmplător îţi aminteşte vag de ele.

De aceea spuneam “să te concentrezi puţin“: cumva, avem o bănuială că nu va fi nevoie să te concentrezi mult. Că vei şti instantaneu la ce ne referim.

Pentru astăzi, tot ce ai de făcut, este să le găseşti şi să le pui pe hârtie. Faptul că încă dor e semn suficient că nu sunt terminate, că încă le duci cu tine – asta în caz că te întrebi care-i legătura cu iertarea.

Mâine vom mai face un pas în această direcţie.

Până atunci, să ai o zi senină!

Sursa foto.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Cred că te-ar interesa și:

Your email address will not be published. Required fields are marked *