Plan de dezvoltare, partea a II-a

Bine te-am regăsit!

Continuăm astăzi exerciţiile din seria dreptăţii cu pasul următor al procesului început alaltăieri şi continuat ieri.

Dacă eşti atât de conştiincioasă pe cât sperăm noi, acum ai trecut deja prin etapa în care ai înţeles, pe de o parte, efectele pe care le are asupra unei persoane o nedreptate făcută de cineva (exerciţiul de alaltăieri), cât şi motivele pe care le poate avea cineva pentru a face cuiva o nedreptate (exerciţiul de ieri).

Ei bine, luând toate acestea în considerare, te invităm, pentru astăzi, ca excerciţiu, să te gândeşti la câteva modalităţi de îmbunătăţire a trăsăturii pozitive de caracter numită dreptate – în cazul tău.

Descrie, aşadar, cum poţi proceda pentru a te comporta cu mai multă dreptate, mai des, în situaţiile de zi cu zi. Notează aceste idei cât de detaliat poţi: care sunt situaţiile în care eşti cel mai tentat să fii nedrept, cum poţi face să iei decizii care să încline mai mult balanţa dreptăţii, ce consecinţe neplăcute pot exista pentru tine şi cum le poţi face faţă, care sunt avantajele pe termen lung, etc. .

Dacă ai făcut exerciţiul cu planul de dezvoltare de la spiritul de echipă, eşti acum în posesia unor idei clare despre cum îţi poţi îmbunătăţi două laturi esenţiale pentru latura ta civică. (Dacă nu l-ai făcut, uite ce moment bun să-l faci acum!).

Atât, pentru astăzi ajunge. Să ai o zi minunată!

Sursa foto.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *