Nedreptăţi (continuare)

Bună dimineaţa!

Continuăm astăzi seria exerciţiilor pe tema dreptăţii – de unde am rămas ieri: de la subiectul (sensibil) al nedreptăţilor.

Astfel, pentru astăzi, ca exerciţiu, te invităm să rememorezi cel puţin o situaţie în care tu ai făcut cuiva o nedreptate (sau în care nu ai fost atât de drept pe cât ai fi putut să fii).

Citind paragraful anterior, cel mai probabil ţi-a răsărit în minte cel puţin un exemplu (în paranteză fiind spus: cine consideră cu mâna pe inimă că nu a făcut nicio nedreptate niciodată, nimănui, are şanse mari să aibă dificultăţi de înţelegere a efectelor acţiunilor proprii asupra celorlalţi şi / sau de a se autoevalua obiectiv – subiecte care pot fi aprofundate în cadrul şedinţelor de consiliere).

Dacă cel puţin un exemplu ţi-a venit în minte, descrie-l pe scurt: când şi unde avea loc, cine mai era implicat, în ce a constat nedreptatea propriu-zisă; care a fost reacţia persoanei respective şi mai ales care au fost motivele tale?

Spunem “mai ales”, dar în realitate considerăm că este la fel de importantă identificare motivelor tale pentru a te comporta într-un fel nedrept ca şi înţelegerea efectelor pe care aceste comportamente le au asupra altor oameni (dacă nu eşti sigur cum să apreciezi acest aspect, te invităm să revii la notiţele din cadrul exerciţiului de ieri).

Atât, pentru astăzi ajunge. Să ai o zi minunată!

Sursa foto.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *