What’s up, doc?

Începem astăzi cea de-a doua săptămână pe tema spiritului de echipă – ca trăsătură pozitivă de caracter – cu o scurtă poveste.

O mare parte dintre tinerii (studenţi sau absolvenţi) care ajung la noi, la Centrul de Carieră îşi manifestă la un moment dat dorinţa de a lucra pentru dezvoltarea abilităţilor personale.

Aceeaşi ocazie vrem să ţi-o oferim şi ţie acum.

Astfel, îţi propunem să începem prin a face o evaluare a acelor aspecte ale modului în care lucrezi în echipă – care nu sunt chiar cum ţi-ai dori să fie.

Pentru aceasta, te invităm să-ţi aminteşti cât de detaliat poţi cea mai recentă situaţie în care ai lucrat în echipă. Derulează în minte filmul întâlnirii (şedinţă, întâlnire de proiect cu cei din grupa ta, întâlnire de planificare a unui eveniment, etc.).

Unde crezi că modul în care te-ai comportat ar avea nevoie de o îmbunătăţire? Ce ai fi putut face mai bine? Ţi-ai fi dorit să notezi cu mai multă atenţie ce s-a discutat? Să ai mai mult curaj să-ţi exprimi cu voce tare ideile? Să dai glas unei critici care ar fi scutit echipa de mult efort ulterior? Să fii mai puţin rezistent la schimbare? Să reacţionezi mai bine la feed-back-ul primit?

Menţionează orice comportament ai fi avut pe care l-ai regretat ulterior sau despre care ţi-ai fi dorit să arate altfel. Fii cât se poate de specific! De exemplu: “mi-aş dori să-mi fi notat pe hârtie nişte idei înainte de întâlnire” ajută mai mult decât “sunt un leneş incurabil, normal că cei din jur nu mă iau în serios!”.

Atât, pentru astăzi ajunge! Un diagnostic corect al situaţiei pe care am vrea s-o schimbăm reprezintă jumătatea drumului spre vindecare! Să ai o zi minunată!

Sursa foto.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *