Celălalt punct de vedere

Bună dimineaţa!

Ne apropiem cu paşi repezi de finalul perioadei dedicate inteligenţei sociale ca trăsătură pozitivă de caracter. Aşa că ne grăbim să-ţi facem cunoştinţă cu o tehnică simplă şi eficientă de dezvoltare a acestei trăsături.

Astfel, pentru astăzi, ca exerciţiu, te invităm să-ţi aminteşti un moment recent (ultimele două săptămâni) în care ai avut o neînţelegere sau o discuţie în contradictoriu cu cineva. Nu este important dacă te-ai certat sau nu cu persoana respectivă (dacă a existat efectiv un schimb de cuvinte), contează mai mult reacţia emoţională (dacă te-ai simţit neînţeleasă, pus la colţ sau în orice alt fel neplăcut).

Bun. Şi acum, ceea ce te invităm să faci este să descrii într-un paragraf câteva dintre posibilele motive ale celeilalte persoane. Ce crezi că a făcut-o să reacţioneze astfel? Oare cum se simţea în interiorul său? Ce încerca să facă? Care ar fi putut fi o intenţie pozitivă a comportamentului său?

Ceea ce este important constă în a privi cu adevărat lucrurile din celălalt punct de vedere.

În caz că îţi este greu să vezi vreo intenţie pozitivă sau că ceea ce îţi cere exerciţiul ţi se pare forţat, intreabă-te: dacă tu ai fi făcut sau spus ceea ce a făcut sau spus cealaltă persoană, care ar fi fost motivele tale?

Avertisment: nu este un exerciţiu uşor şi doar o parte dintre oameni îl pot face. În caz că te numeri printre ei, dă-ne de ştire!

Atât, pentru astăzi ajunge! Să ai o zi respirabilă!

Sursa foto.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Cred că te-ar interesa și:

Your email address will not be published. Required fields are marked *