Să dai și să primești – partea a II-a

Așa, să recapitulăm: ca trăsătură pozitivă de caracter, dragostea se referă atât la capacitatea de exprimare a sentimetelor pozitive (în acest caz) – resimțite, cât și la capacitatea de a primi dragostea exprimată de către cei din jurul nostru.

Dacă în exercițiul de ieri ne-am concentrat atenția asupra primei jumătăți a definiției de mai sus, continuăm astăzi, așa cum probabil te așteptai deja, cu cea de-a doua parte.

Astfel, pentru astăzi, ca exercițiu, te invităm să rememorezi felul în care ai reacționat în ultimele trei luni la manifestările de dragoste ale celorlalți  și să-ți dai o notă de la 1 la 10 (unde 1 înseamnă “am reacționat complet nepotrivit”, iar 10 înseamnă ”am reacționat excelent, sunt mândră de mine” (în fine, mândru, dacă e cazul)).

Apoi, te rugăm să verifici nota pe care ți-ai dat-o cu oricare dintre oamenii care în această perioadă și-au manifestat dragostea față de tine (colegul de bancă, mama, fiul cel mare, coordonatoarea de licență). Adică să-i rogi să-ți acorde la rândul lor o notă de la 1 la 10 privind măsura în care consideră ei că ești capabil(ă) să primești dragostea care ți se oferă. Dacă dorești, poți solicita explicații suplimentare.

La final, notează în câteva rânduri impresii în urma feed-back-ului primit, precum și idei despre ce ți-ai dori să faci mai departe pe această temă (să păstrezi totul așa cum este acum, din moment ce totul merge minunat – sau să faci câteva schimbări semnificative – pentru a le arăta celor dragi ție ce înseamnă pentru tine dragostea lor).

Atât, pentru astăzi ajunge! Să ai o zi plină de vești bune!

Sursa foto.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *