Tu cum stai?

Începem cea de-a doua săptămână a exercițiilor pe tema dragostei într-un mod la care nu am mai recurs de ceva vreme.

Astfel, pentru astăzi, ca exercițiu te invităm să revii la rezultatele chestionarului VIA Survey of Character Strengths. (Dacă nu l-ai completat deja, astăzi este, bineînțeles, o bună ocazie să faci acest lucru).

Întrebarea, ca de obicei, este pe ce loc în ierarhia personală a trăsăturilor pozitive de caracter se situează dragostea. Se găsește în primele cinci? Pe la mijloc? Printre ultimele cinci?

Și, mai important, care este motivul pentru care crezi ca e așa? Dacă se află în primele cinci, cărui fapt crezi că se datorează acest lucru? Dacă se află spre finalul ierarhiei, care componentă îți dă bătăi de cap? Îți vine greu să-ți exprimi sentimentele sau găsești mai complicat să primești dragoste de la ceilalți?

Dacă îți vine greu să-ți exprimi sentimentele, amintește-ți că un sentiment trăit, dar neexprimat este ca un cadou cumpărat pentru cineva drag, ambalat frumos și nedăruit.

Dacă îți vine greu să primești manifestările de dragoste ale celorlalți, poate vei dori să iei în considerare faptul că această dificultate a ta e de multe ori trăită de către ceilalți ca o respingere a ființei lor.

Iar dacă, dimpotrivă, dragostea este pentru tine o trăsătură pozitivă de top (signature strength), felicitări! Ești o persoană mai norocoasă decât crezi și sigur mai rară decât îți imaginezi!

Atât, pentru astăzi ajunge! Să ai o zi activă (din punctul de vedere al dragostei)!

Sursa foto.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *