Să dai și să primești, partea I

Bună dimineața!

După cum tot spunem de la începutul perioadei dedicate exercițiilor pe tema dragostei, ca trăsătură pozitivă de caracter, dragostea se referă atât la capacitatea de exprimare a sentimetelor pozitive (în acest caz) – resimțite, cât și la capacitatea de a primi dragostea exprimată de către cei din jurul nostru.

Iar dacă ieri am verificat cu instrumentul propus de Institutul Values In Action“cum stăm” cu dragostea – în sensul de pe ce loc de găsește în ierarhia personală, astăzi facem un pas mai departe.

Astfel, pentru astăzi, ca exercițiu, te rugăm să rememorezi felul în care ți-ai exprimat dragostea în ultimele trei luni (includem aici pe oricare dintre cei mai iubiți dintre pământeni și nu numai!) și să-ți dai o notă de la 1 la 10 (unde 1 înseamnă “și cățelul meu se exprimă mai bine”, iar 10 înseamnă “sunt un maestru în arta exprimării sentimentelor, de mâine aș putea să predau la școala vieții dacă aș vrea”).

Apoi, te rugăm să verifici nota pe care ți-ai dat-o cu oricare dintre oamenii dragi ție (colegul de bancă, mama, fiul cel mare, coordonatoarea de licență). Adică să-i rogi să-ți acorde la rândul lor o notă de la 1 la 10 privind ușurința cu care consideră ei că îți exprimi sentimentele. Dacă dorești, poți solicita explicații suplimentare.

La final, notează în câteva rânduri impresii în urma feed-back-ului primit, precum și idei despre ce ți-ai dori să faci mai departe pe această temă (să păstrezi totul așa cum este acum, din moment ce totul merge minunat – sau să faci câteva schimbări semnificative – pentru a le arăta mai mult și mai des celor dragi ție că îți sunt dragi).

Atât, pentru astăzi ajunge! Să ai o zi plină de insight-uri!

Sursa foto.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *