Online Career Day 2012

Pe data de 23 mai 2012 a avut loc evenimentul Online Career Day, la Sala de Spectacole a Ateneului Tătărași. Pasionații de dezvoltare personală și profesională au aflat lucruri și sfaturi interesante de la profesioniști de succes din mediul online:

Emanuel Martonca a subliniat faptul că „o idee are valoare după ce o pui în practică“. Adeptul motto-ului „1% Inspiration, 99% perspiration” susține că putem avea succes dacă ne știm întotdeuna următorii cinci pași pe care vrem să îi urmăm. La fel de important este să decidem singuri care sunt acești pași, fără să ne lăsăm influentați de cei din jurul nostru.

Gabriela Zboiu ne-a învățat cum să luăm cele mai bune decizii în carieră, pentru a avea succes. Primul pas îl reprezintă două întrebări pe care putem să ni le punem cu toții: „Dacă nu mi-ar fi frică, ce aș face?” și „Dacă aș știi că nu dau greș, ce aș face?”. În ceea ce privește persoanele care sunt deja angajate, și care au un șef/coleg/ amic dificil, este de reținut faptul că „nu există defecte, doar calități date cu volumul la maxim“.

Andreea Marc ne-a demonstrat că fără diplomație, transparență, respect și încredere, nu poți avea o carieră de succes. Acțiunile de voluntariat au ajutat-o să cunoască multe lucruri și persoane importante. Am învățat împreună cu ea să ne punem în pielea celorlalți, să întreținem relațiile din offline, să facem lucrurile cu entuziasm și, mai presus de orice, să zâmbim. „Perseverează, perseverează, perseverează!”

Ines Prodan ne-a vorbit despre lucrurile minunate pe care le face ea zilnic. Fiind o persoană multitasking, se organizează cu ajutorul programului Microsoft Excel. Printre trucurile recomandate se numără evaluarea și analiza lucrurilor realizate în fiecare zi, pentru a stabili ce a mers rău, ce a mers bine, și ce poate fi îmbunătățit.

Alina Cojocaru ne-a povestit despre brandul personal. Este important să fii autentic, pentru că brandul personal ești TU, și „poți să faci orice în viața asta“. Prezentarea a fost structurată pe baza unui principiu numit STD: Suprageneralizarea, Trebuie și De ce?. Am reținut că nu toate persoanele sunt la fel, că nu este bine să folosim cuvântul trebuie și faptul că Facebook-ul este o sursă importantă de informații.

Gabriel Manole ne-a informat de la început că nu oferă certitudini, ci idei pe care le putem aplica. „Fondul de ten” nu ne ajută și este recomandat ca lucrurile care apar în Curriculum Vitae să fie reale. Pentru că „suntem o bilă albă într-o mare de bile albe“, o simplă  alegere statistică, CV-ul nostru ar trebui să fie ușor de citit și să conțină informații esențiale. Activitatea de pe Social Media este importantă și este recomandat ca aceasta să confirme mesajul pe care vrem sa îl transmitem angajatorului.

 

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *