Un act de bunătate

Am ajuns astăzi la finalul perioadei din Anul Dezvoltării Personale dedicate bunătăţii ca trăsătură pozitivă de caracter din categoria mai mare a umanismului.

Ca exerciţiu de final, te invităm să te gândeşti la viaţa ta de până acum şi să alegi exemplul de situaţie în care o persoană a dat cea mai mare dovadă de bunătate pe care ai întâlnit-o.

După ce ai găsit situaţia despre care vorbeam, te invităm să o descrii pe scurt: când s-a întâmplat, cine era implicat; era vorba despre tine sau despre altcineva – iar dacă era vorba despre tine, erai expeditorul sau destinatarul actului de bunătate (nu te vede nimeni: dacă exemplul respectiv se referă la ceva ce ai făcut tu, descrie această întâmplare!).

Adaugă orice alte detalii suplimentare doreşti pentru a descrie în amănunt respectiva situaţie.

La final, dacă tu ai fost destinatarul actului de bunătate, poţi alege să adresezi mulţumiri persoanei care a fost bună cu tine. Dacă tu ai fost persoana care a făcut actul de bunătate şi ai primit mulţumiri, rememorează-le şi bucură-te de ele; dacă nu ai primit mulţumiri, adresează-ţi singur mulţumirile pe care le-ai fi meritat.

Iar dacă ai fost doar martorul respectivei situaţii, poţi alege să feliciţi actorul principal – cel care a făcut respectivul act de bunătate.

Credem că lumea în care trăim ar fi puţin mai bună dacă am fi şi mai atenţi la actele de bunătate cu care ne întâlnim şi le-am acorda preţuirea pe care o merită!

Atât, pentru astăzi ajunge. Să ai o duminică minunată!

Sursa foto.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *