Cum să te faci ce vrei tu când vei fi mare

Cel mai bine oamenii învaţă din experienţă – de câte ori nu ai auzit acest lucru? Ei bine, mai există un fel în care oamenii învaţă: din experienţa altora.

Este adevărat că acest lucru este valabil mai ales pentru oamenii inteligenţi, aşa cum suntem siguri că eşti şi tu.

Ei bine, acest al doilea exerciţiu pe tema bunătăţii – de astăzi are legătură exact cu acest lucru, cu a învăţa de la alţii.

Spuneam ieri că una dintre cele mai importante manifestări ale bunătăţii ca şi trăsătură o reprezintă implicarea în activităţi de voluntariat. Ieri chiar te întrebam de ce crezi că o persoană ar alege să facă acest lucru.

Astăzi facem un pas mai departe şi îţi punem la dispoziţie o ocazie de a afla ce răspunsuri pot da la întrebarea aceasta (şi la altele din aceeaşi categorie) alţi oameni, care au făcut la viaţa lor voluntariat. Această ocazie o reprezintă masa rotundă de mâine: “Cum să te faci ce vrei tu când vei fi mare“. Iar exerciţiul de astăzi te invită să te înscrii pentru a participa la eveniment.

Dacă locuieşti în altă localitate sau nu ai cum ajunge miercuri, ca exerciţiu – caută o persoană care a făcut voluntariat şi roag-o să-ţi povestească din experienta sa.

Notează apoi în câteva rânduri cum a fost, ce lucruri noi ai aflat, la ce nu te aşteptai – şi orice altceva mai doreşti.

Atât, pentru astăzi ajunge. Îţi dorim o Săptămână (Naţională a Voluntariatului) – cât mai plină de experienţe pozitive!

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *