“Adio, zi de luni!”

Aşadar, de unde să începem? Ah, da, astăzi este luni.

Şi pentru că – fie că mergi la facultate, fie că lucrezi, de obicei ziua aceasta e primită mai degrabă cu o grimasă, decât cu entuziasm, îţi propunem un exerciţiu simplu care te ajută să-ţi creşti nivelul entuziasmului şi îţi recomandăm o carte.

Aşadar, pentru astăzi, ca exerciţiu, te invităm să alegi un subiect sau un domeniu unde nivelul entuziasmului nu este tocmai ridicat – sau ţi-ai dori să fie mai ridicat decât este.

Este vorba, să ne înţelegem, despre un lucru pe care “trebuie” să-l faci (cum ar fi să te ridici din pat şi să te porneşti către cursul acela care nu te pasionează în mod deosebit, dar unde contează prezenţa; sau să te apuci de făcut raportul final al unui proiect care – nimic de zis – ţi-a plăcut, dar ai prefera să vă despărţiţi frumos, fără partea de “hârţogărie”).

Aşa. În continuare, te provocăm să te gândeşti şi să notezi 20 de răspunsuri la întrebarea “DE CE ar fi absolut minunat dacă aş face… (lucrul acela notat mai sus)?”.

Căutând motive sau avantaje pentru a face un anumit lucru este cea mai simplă cale pentru a-ţi creşte nivelul entuziasmului cu privire la lucrul respectiv.

Atât, pentru astăzi ajunge! Să ai o zi minunată!

Ah, P.S.: Cartea se numeşte “Adio, zi de luni“, este scrisă de Dan Miller şi este despre “metode inovative pentru redescoperirea entuziasmului de a merge la serviciu”. Şi o avem noi la Centru; ţi-o putem împrumuta, în anumite condiţii. Eşti curio(a)s(ă) care?

Sursa foto.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
Irina

Păi prima era să-ţi manifeşti interesul. Ai îndeplinit-o. Următoarele sunt: să vii la sediu să o iei; să-ţi treci numele în “registrul de împrumuturi” şi să o returnezi într-o săptămână. Două, în cazuri excepţionale :). Ce spui?

Evelina

Daca prin o pauza mai lunga maine trag o fuga intre cursuri. Daca nu, cel tarziu miercuri vin 🙂 Multumesc!

Your email address will not be published. Required fields are marked *