Aducătorul de entuziasm

Bună dimineaţa! Mai ţii minte exerciţiul de ieri pe tema entuziasmului, în care te provocam să afli ce-i entuziasmează pe cei din jurul tău? (În caz că nu ai apucat ieri, îl poţi face acum. Se găseşte aici.).

Ei bine, propunerea pentru exerciţiul de astăzi te invită să faci un pas mai departe: alege un lucru – o idee, un obiect, ceva dulce, o activitate – despre care ai aflat ieri (sau ştii din alte surse) că produce entuziam cuiva. Şi fă acel lucru pentru persoana respectivă!

Dacă este vorba despre o activitate – cum ar fi o plimbare prin parc, vizionarea unui film, o ieşire la o cafea – ocupă-te de toate detaliile şi invită-l pe celălalt să ia parte la ea.

Dacă este vorba despre un obiect – o prajitură, o salată de fructe, o carte, o agendă – i-l poţi dărui pur şi simplu.

Dacă este vorba despre o idee, poţi petrece timp cu persoana respectivă discutând despre ea; o poţi încuraja să facă un plan pentru a o transforma în realitate, îi poţi adresa întrebări suplimentare, poţi explora diferite aspecte ale ideii respective.

Pe scurt, fii astăzi aducătorul de entuziasm al cuiva! S-ar putea să constaţi cu surprindere că te molipseşte entuziasmul şi pe tine…

Sursa foto.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *