Entuziasmul sub lupă

Bună dimineaţa! Continuăm astăzi exerciţiile din seria dedicată entuziasmului, cu o invitaţie care îţi este adresată indiferent pe ce loc se găseşte această trăsătură pozitivă de caracter în ierarhia ta.

Astfel, pentru astăzi, ca exercițiu, te invităm să notezi câteva lucruri (idei sau proiecte) care te-au entuziasmat de-a lungul timpului (minim cinci). Pot fi idei de-ale tale sau proiecte de-ale altcuiva, în care te-ai implicat sau doar ți-ai fi dorit să te implici, dar despre care, când ai auzit prima dată, ți-a venit să sari în sus de bucurie.

În continuare, ce mai ai de făcut este să analizezi această listă, încercând să îți dai seama ce au aceste lucruri în comun. Au legătură cu oamenii? Schimbă lumea puțin? Sunt complicate? Produc bucurie? Este dificil să le pui în practică? Îndeamnă la implicare? Orice ți se pare că face legătura între lucrurile care te-au entuziasmat de-a lungul timpului – mebnționează, ca element comun!

La final, mai notează ce reacție ai avut în urma entuziasmului: te-a convins să te implici și tu cât de puțin (dacă a fost ideea altcuiva)? Ai depus eforturi pentru a le transforma în realitate (dacă au fost priectele tale)? Cum reacționezi în general după ce te entuziasmează ceva?

Atât, pentru astăzi ajunge. Analizand felul în care ne-am comportat în trecut putem obține informații valoroase despre noi înșine! Să ai o zi plină de învățăminte!

Sursa foto.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *