Împărtăşeşte-ţi entuziasmul. Sau nevoia de entuziasm.

Bună dimineaţa! Ce-ai spune să folosim ziua aceasta de 1 Mai – nu pentru a lua o pauză de la exerciţii, ci pentru a face un exerciţiu care împuşcă mai mulţi iepuri dintr-un foc?

Îţi reamintim că am început ieri o nouă temă în ceea ce priveşte exerciţiile – şi anume entuziasmul. Aşa cum procedăm cu fiecare trăsătură pozitivă de caracter la început, te invittăm să revii la chestionarul VIA Survey of Character Strengths (cel care te ajută să identifici ordinea în care cele 24 de trăsături sunt aşezate în cazul tău).

Astfel, dacă entuzismul (vitalitatea, energia) – se află în primele 10 trăsături, exerciţiul de astăzi te invită să te gândeşti la o persoană din anturajul tău despre care crezi că îi lipseşte această trăsătură şi să porţi cu ea o scurtă conversaţie despre beneficiile entuziasmului.

Dacă nu eşti sigur(ă) cum să alegi persoana, îi poţi povesti despre Anul Dezvoltării Personale şi o poţi încuraja să descopere la rândul său pe ce loc se află entuziasmul în propria sa ierarhie.

La final, notează câteva idei despre cum au decurs lucrurile. Ţi-a fost greu sau uşor să identifici persoana? Cum a reaţionat? S-a întâmplat să se molipsească puţin de entuziasmul tău, sau discuţia a lăsat-o rece? Tu cum te-ai simţit în cursul discuţiei şi după aceea?

Dacă pentru tine entuziasmul nu se află printre primele 10 trăsături, exerciţiul de astăzi te invită să te gândeşti la o persoană din anturajul tău care – ai ghicit – debordează de entuziasm.

Sarcina ta va fi să provoci respectiva persoană la o scurtă discuţie despre beneficiile entuziasmului. Da, în esenţă, acelaşi lucru, dar din cealaltă perspectivă. Încearcă să afli: cum reuşeşte să fie mereu entuziastă? Ce o ajută? Cum reacţionează la obstacolele întâlnite? Îi foloseşte entuziasmul la ceva şi dacă da la ce?

La final, notează câteva idei despre cum au decurs lucrurile. Ţi-a fost greu sau uşor să identifici persoana? Cum a reaţionat? S-a întâmplat să te molipsească puţin cu entuziasmul său, sau discuţia te-a lăsat rece? Tu cum te-ai simţit în cursul discuţiei şi după aceea?

Atât, pentru astăzi ajunge! Sărbătoare din plin îţi dorim!

Sursa foto.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *