PROIECT Tempus „Network for Student Counselling Management”

Perioada: Noiembrie 1999 – Octombrie 2001

Formarea personalului calificat pentru lucrul în cadrul centrului de carieră a continuat cu proiectul „Network for Student Counselling Management”.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a fost partener în cadrul reţelei formate din: Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, Academia de Studii Economice din Bucureşti, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea de Ştiinţe Agricole din Cluj-Napoca, Universitatea din Oradea, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Gent (Belgia) şi Universitatea din Lund (Suedia), având drept coordonator al proiectului Universitatea din Bucureşti.

Obiectivul acestui proiect a fost acela de a forma personalul specializat în managementul consilierii profesionale prin exemple de bună practică.

Principalele acţiuni s-au centrat pe organizarea de activităţi model (târguri educaţionale şi ocupaţionale), au avut loc întâlniri pentru diseminarea practicilor de consiliere precum şi traininguri practice pentru realizarea unui site de prezentare a centrelor de carieră.

Organizarea târgului educaţional din 14 aprilie 2000 pentru elevii din liceu, cu scopul de a-i informa asupra ofertelor educaţionale disponibile în cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a fost o activitate extrem de utilă pentru dezvoltarea activităţii CIPO şi, după cum unii poate ştiţi, a devenit o tradiţie păstrată până în anul 2010.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *