Din obişnuinţă

Bună dimineaţa! Exerciţiul de astăzi pe tema perseverenţei are legătură cu obiceiurile.

Un obicei este un comportament, o acţiune, un răspuns care se produce automat, pentru care nu (mai) este nevoie de niciun efort pentru a-l realiza.

Astfel, pentru astăzi, ca exerciţiu, te invităm să analizezi felul în care arată viaţa ta în prezent şi să identifici minim cinci astfel de comportamente automate (ca să fim siguri că ştim despre ce vorbim). Pot fi orice fel de obiceiuri (de la ordinea în care încalţi papucii dimineaţa, pâna la obiceiul de a face sport de trei ori pe săptămână).

După ce le-ai identificat, te invităm ca pentru fiecare să faci o listă cu consecinţele sale. Încearcă, de asemenea să te gândeşti ce s-ar întâmpla (pozitiv sau negativ) dacă ai avea acest obicei şi peste 1 an. Dar peste 5? Dar peste 10 ani? Fă acelaşi exerciţiu de imaginaţie cel puţin pentru un exemplu de obicei care te ajută şi pentru un exemplu de obicei care-ţi pune beţe-n roate.

Pentru a transforma un comportament în obicei, cel mai mare efort îl vei depune în faza iniţială, PÂNĂ când comportamentul devine automat. Perseverenţa este chiar ceea ce te ajută să transformi un comportament în obicei. Iar odată ce îţi sunt clare consecinţele pozitive, perseverenţa primeşte astfel un ajutor.

Acum, aceste lucruri sunt clare, ce (nou) comportament ţi-ai dori să-ţi transformi în obicei şi cum ar arăta viaţa ta dacă acest lucru s-ar întâmpla?

Atât, pentru astăzi ajunge! Să ai o zi minunată!

Sursa foto.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *