Poveste. De Marius Bodoga

Am început Facultatea de Administraţie Publică în 1999. Îmi doream de pe-atunci să lucrez în administraţia publică locală. Pentru mine profesia nu a fost o alegere întâmplătoare, m-am născut în Iaşi şi iubesc acest oraş aşa cum mulţi ieşeni ştiu că o fac.

În anii petrecuţi în facultate am învăţat că există teorii, reguli exacte, principii, legi, soluţii corecte şi oameni potriviţi. Ceva mai târziu am aflat că sunt mai multe probleme decât teorii şi că singurul lucru exact este Bugetul. Dar tocmai asta este partea cea mai interesantă. Cred ca asta mă defineşte cel mai bine: să identific o problemă şi să caut soluţii. Cu un buget limitat să găsesc soluţii bune pentru problemele comunităţii. Sunt mai bine de 8 ani de când lucrez cu aceeaşi pasiune în administraţia publică locală. Cert este că în acest domeniu profesionalismul îl dobândeşti odată cu experienţa.

În cariera de funcţionar public am urmat toate treptele profesionale, de la debutant până la director. Îmi face multă plăcere să vorbesc despre activitatea mea ca ofiţer de stare civilă. Sunt tot timpul în contact direct cu oamenii, cu problemele şi emoţiile lor şi nu de puţine ori se întâmplă să mă confrunt cu situaţii noi şi neaşteptate. În tot ceea ce am făcut am depus mult efort şi de la an la an am încercat să mă autodepăşesc.

Timpul este foarte important pentru fiecare dintre noi, atât pentru angajaţi cât şi pentru beneficiarii serviciului public pe care îl administrez. Tocmai de aceea, din postura în care mă aflu am avut în vedere în primul rând eficientizarea activităţilor pe care le desfăşurăm. Am fost curios să văd ce fac şi alte administraţii din Europa şi să culeg exemple de bună practică. Oamenii sunt îndreptăţiţi la servicii publice de calitate. În aceste condiţii modernizarea serviciului public pe care îl asigur rezidenţilor Iaşului şi nu numai este un proces ireversibil şi firesc.

Vă mulţumesc pentru invitaţia de a mă alătura acestui minunat proiect, vă doresc mult succes şi ediţii nenumărate !

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *