Cât de perseverent eşti?

O scurtă observaţie cu privire la exerciţiile pe tema perseverenţei: spuneam ieri că  vitejia te ajută să începi lucruri despre care ştii că pot da greş şi să accepţi rezultatele, oricare ar fi ele; în schimb de perseverenţă ai nevoie pentru a continua, chiar şi atunci când ai eşecuri, pentru a face din nou şi din nou o activitate – până se transformă în obicei.

Ca urmare, dacă exerciţiile pe tema vitejiei erau gândite pentru a te ajuta chiar să-ţi exersezi acest punct tare, în cazul perseverenţei este mai greu de făcut acest lucru printr-un singur exerciţiu de 10 minute; în schimb cea mai bună recomandare de exersare a perseverenţei cu ajutorul exerciţiilor este să îţi faci timp pentru a le face pe toate din această serie (sau cel puţin cea mai mare parte dintre ele). Ultimul exerciţiu pe tema perseverenţei va avea legătură chiar cu această recomandare!

În ceea ce priveşte exerciţiul de astăzi, revenim, aşa cum probabil te aşteptai, la Chestionarul VIA (în cazul în care ai început exerciţiile de curând, găseşti detalii accesând linkul anterior).

Dacă perseverenţa se află printe calităţile tale “semnătură” (topul celor mai importante 5 puncte tari) – te invităm să-ţi aminteşti şi să notezi cel puţin 5 situaţii în care perseverenţa te-a ajutat până acum în viaţă.

În caz contrar (dacă perseverenţa nu se află în topul celor mai importante puncte tari ale tale), te invităm să-ţi aminteşti şi să notezi 5 situaţii în care perseverenţa te-ar fi ajutat, dacă ai fi folosit-o.

Atât, pentru astăzi ajunge! Da, este atât de simplu. Să ai o zi minunată!

Sursa foto.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *