Perseverenţa

Oricât de curajos eşti, vei da greş uneori. Vitejia îţi permite să începi lucruri despre care ştii că pot da greş şi să accepţi rezultatele, oricare ar fi ele, dar ai nevoie de altă trăsătură pozitivă de caracter pentru a depăşi eşecurile pe care le întâlneşti, pentru a încerca din nou după ce ai eşuat şi, în mare, pentru a-ţi atinge scopurile pe care ţi le propui.

Această trăsătură este perseverenţa (stăruinţa, hărnicia) – şi acesteia îi vom dedica exerciţiile din următoarele două săptămâni.

Perseverenţa este abilitatea mentală necesară pentru a continua eforturile de atingere a scopurilor în faţa obstacolelor şi regreselor temporare. Această trăsătură implică dedicare, concentrare şi răbdare.

Persoanele care se pot lăuda cu această abilitate termină ceea ce au început şi îşi fac din atingerea scopurilor lor o obişnuinţă.

Un exemplu clar de perseverenţă îl presupune punerea în practică a exerciţiilor zilnice din Anul Dezvoltării Personale.

Apropo de aceasta, exerciţiul de astăzi te invită să parcurgi în întregime lista exerciţiilor apărute în această rubrică – din ianuarie până acum (le găseşti accesând linkul de mai sus). Mai precis, ce ai de făcut este să citeşti titlurile tuturor celor 95 de exerciţii anterioare (asta da perseverenţă!).

Dacă le-ai făcut pe toate până astăzi…

STAI, dacă le-ai făcut pe toate până astăzi, ne spui acest lucru şi ai şi dovada, ai de la noi o cafea drept premiu! De asemenea, unul dintre exerciţiile acestor două săptămâni îţi va fi dedicat.

Iar continuând, dacă le-ai făcut pe toate până astăzi, revederea listei întregi te va ajuta oricum să “pui ordine” în ele şi să revezi imaginea de ansamblu.

Dacă nu, ai ocazia ca citind titlurile din urmă, să-ţi alegi unul care îţi place şi să-l faci chiar astăzi!

Atât, pentru astăzi ajunge! Să ai o zi minunată!

Sursa foto.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *