Lucrurile care ne plac cel mai puțin

Am ajuns astăzi la capătul celor două săptămâni dedicate trăsăturii pozitive de caracter numită vitejie – care face parte din categoria mai mare a curajului.

Ca de obicei, ultimul exercițiu este recapitulativ.

Te invităm astfel să parcurgi cele 13 exerciții zilnice anterioare – pe tema vitejiei.

Să ne amintim: am definit împreună această trăsătură, am făcut liste cu temeri, le-am așezat într-o anumită ordine, am ales dintre ele câteva cu care să lucrăm, am definit ce înseamnă pentru noi comportamente de curaj, am exersat mai întâi în imaginație și apoi în realitate acele comportamente; am fost atenți la actele de vitejie ale celorlalți, am cerut să ne fie respectate drepturile, ne-am uitat la un film puternic și emoționant.

Parcurgând lista cu exerciții, alege-l pe acela care ți-a ridicat cele mai multe dificultăți, care ți-a plăcut cel mai puțin, care te-a solicitat în cea mai mare măsură. Notează câteva motive pentru care crezi că s-a întâmplat așa.

De obicei, lucrurile care ne plac cel mai puțin spun la fel de multe despre noi ca și cele care ne plac cel mai mult, fiind indicatori ai unor părți sensibile ale noastre, care au nevoie de multă atenție pentru a se dezvolta.

De mâine, vom acorda atenție încă unei trăsături pozitive de caracter din categoria curajului – pentru alte două săptămâni.

Atât, pentru astăzi ajunge! Să ai o zi minunată!

Sursa foto.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Cred că te-ar interesa și:

Your email address will not be published. Required fields are marked *