O listă mai specială

Îți promiteam zille trecute că mai există un exercițiu ușor din categoria celor legate de vitejie și că îl păstrăm pentru astăzi. Spuneam adevărul numai până la un punct. Vei vedea imediat care.

Așadar, exercițiul zilei de astăzi te invită la film. (Aceasta este partea ușoară). Tot ce ai de făcut este să urmărești un anumit film, unul dintre cele mai potrivite cu tema vitejiei și a curajului.

Filmul la care te invităm este unul mai vechi, din 1993 (o parte dintre voi nici măcar nu existați în 1993, nu-i așa?). Este vorba de Lista lui Schindler.

Iată cum este el prezentat:

Lista lui Schindler, o capodoperă cinematografică, câştigătoare a 7 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor, a cucerit atât criticii de artă cât şi publicul. Filmul prezintă o poveste adevărată a enigmaticului Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat şi un profitor, dar care reuşeşte să salveze vieţile a mai bine de 1100 de evrei în timpul Holocastului. Filmul este o mărturie emoţionantă despre ororile războiului şi despre alterarea caracterelor umane în timp de război. Războiul este placa turnantă în jurul căreia se desfăşoară acţiunea şi intriga filmului, reprezentând o cale de mântuire pentru unii şi condamnare pentru alţii.”

Citind descrierea (și mai ales vizionând filmul), vei înțelege și partea dificilă: nu este un film ușurel, nici comod și nu prea ai cum să-l vizionezi fără să-și pună amprenta asupra ta!

Astfel, după ce l-ai vizionat, notează în agenda sau documentul electronic în care lucrezi câteva impresii: ce te-a mișcat cel mai mult, de ce crezi că a fost ales pentru a ilustra această trăsătură pozitivă de caracter, ce idei din film poți folosi pentru a câștiga apreciere pentru viața ta, așa cum este ea acum, și orice altceva te-a mai impresionat.

Poți încerca să notezi aceste lucruri și dacă ai văzut filmul mai demult și știi despre ce este vorba, deși ideal ar fi să îl ai proaspăt în minte.

Atât, pentru astăzi ajunge! Să ai o zi minunată!

Sursa foto.

 

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Cred că te-ar interesa și:

Your email address will not be published. Required fields are marked *