Obiceiul curajului

Bună dimineaţa!

Exerciţiul de astăzi pe tema vitejiei s-ar putea să dureze cinci minute (aşa cum ţi-am promis la începutul anului), însă efectele lui (dacă te decizi cu adevărat să-l pui în practică) se pot face simţite inclusiv anul viitor pe vremea asta.

Dar să-ţi povestim la ce ne-am gândit!

Astăzi te provocăm, ca exerciţiu, să alegi un comportament cât de simplu şi de mic vrei tu – pe care să-l transformi în obicei – un obicei care pe termen lung să te ajute să-ţi dezvolţi trăsătura pozitivă de caracter a săptămânii: vitejia.

Mai întâi să ne amintim ce înseamnă trasnformatul în obicei: înseamnă exersarea comportamentului respectiv pentru minim 30 de zile la rând (dacă ai sărit o zi, reiei numărătoarea de la zero).

Apoi să stabilim ce înseamnă comportament: orice acţiune observabilă pe care o faci tu şi care te ajută să devii o persoană mai vitează (ex.: să exersezi vorbitul în faţa oglinzii; să iei apărarea cuiva căruia i de face o nedreptate; să spui “nu” – atunci când simţi că nu poţi / doreşti cu adevărat să faci ceva anume; să scrii zilnic în agendă câte un citat despre vitejie, etc.). Eşti liber să alegi ce comportament consideri că ţi se potriveşte!

Apoi (după ce ai ales), pune-l în practică azi. Şi mâine. Şi poimâine. Şi în fiecare zi, timp de 30 de zile.

Cam asta era. Ce zici? Ai curaj?

Sursa foto.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Cred că te-ar interesa și:

Your email address will not be published. Required fields are marked *