“De ce ţi-e frică…”

Spuneam ieri că esenţa vitejiei (care, la rândul său este esenţa curajului) constă în capacitatea de a-ţi înfrunta şi depăşi propriile frici.

Pentru ca afirmaţia de mai sus să nu rămână doar la stadiul teoretic şi pentru a ne asigura că beneficiezi la maxim de exerciţiile pe această temă, exerciţiul de astăzi este despre frici.

Astfel, te invităm să te gândeşti câteva momente şi să faci o listă cu cele mai importante 10 frici ale tale. Ştii lucrurile acelea despre care nu vorbeşti, pe care nu le priveşti în ochi şi care stau pitite, abia aşteptând ocazia să se manifeste? Te invităm să le scoţi la lumină şi să le aşezi pe foaia (reală sau virtuală) pe care îţi lucrezi exerciţiul de astăzi.

Ca idee, te poţi referi la orice fel de frică, de la tradiţionala frică de păianjeni, până la frica de singurătate, de vorbit în public sau de moarte, de la frica de dentist până la frica de intimitate sau frica de eşec (pentru mai multă inspiraţie, poţi consulta aici o listă cu “cele mai des întâlnite 33 de frici”).

După ce ai ales 10 (propriul tău “top ten” al fricilor), aşează-le în ordinea în care îţi afectează viaţa (de la cea mai nocivă, până la cea care te afectează cel mai puţin).

La final, parcurge lista rescrisă şi verifică felul în care te simţi când o priveşti. Cum ţi se par lucrurile care te înspăimântă – scrise negru pe alb?

La lista aceasta vom reveni în exerciţiile de săptămâna aceasta. Până atunci, felicitări pentru curajul de care ai dat dovadă scriindu-ţi lista cu frici!

Atât, pentru astăzi ajunge. Să ai o zi minunată!

P.S. Aici găseşti un comic simpatic. Despre frici, bineînţeles.

Sursa foto.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *