Model de integritate

Bună dimineața! Continuăm astăzi exercițiile pe tema integrității.

Dacă în exercițiul de ieri te invitam să alegi câteva exemple de oameni integri pe care îi cunoști sau despre care ai aflat la un moment dat, exercițiul de astăzi îți propune o abordare diferită.

Astfel, te rugăm să reflectezi câteva momente și să faci o listă de persoane pentru care tu ai putea constitui un model de integritate. Te invităm să lași la o parte orice urmă de modestie și să te gândești cu sinceritate la oamenii care te cunosc, care intră în contact cu tine – fie și pentru o perioadă scurtă de timp – și pentru care ai putea reprezenta un model.

În fiecare caz, notează, de asemenea, ce comportamente ale tale, în ce situații concrete, pot fi luate ca model pentru această trăsătură pozitivă de caracter.

Ce te motivează să alegi acele comportamente în acele situații – și nu altele? Sunt și alte situații în care ai putea fi luat ca model, dacă ai avea alte comportamente? Sau poate ar fi necesar ca oamenii să afle despre comportamentele și reacțiile tale – ca să le poată lua ca model?

Cum te face să te simți gândul că poți fi privit ca model de către alte persoane? La ce te poate ajuta această nouă perspectivă?

Atât, pentru astăzi ajunge! Îți dorim o zi plină de inspirație!

Sursa foto.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Cred că te-ar interesa și:

Your email address will not be published. Required fields are marked *