Oameni integri

Frumusețea trăsăturilor pozitive de caracter (despre care tot povestim cu ocazia Anului Dezvoltării Personale) stă mai ales în faptul că ele pot fi observate în acțiune – puse în practică de către oamenii din jurul nostru.

Îți dezvăluim, iată, unul dintre obiectivele secundare ale acestei inițiative a Centrului de Carieră: să te învețe să observi cu atenție și să recunoști aceste calități când le întâlnești.

Astfel, acest nou exercițiu pe tema integrității te invită să alegi și să notezi 3 exemple de oameni integri (înțelegem prin asta persoane despre care poți afirma cu încredere că manifestă această trăsătură pozitivă de caracter). Pot fi persoane reale sau fictive, în viață sau care au trăit mai demult, cunoscute personal sau persoane publice.

În continuare, în câteva rânduri, te rugăm să detaliezi motivele pentru care ai ales persoanele respective.

Ce fac acești oameni? Cum se comportă în mod obișnuit? Dar atunci când întâlnesc o dificultate? Ce sentimente inspiră celor din jurul lor? Ce efecte crezi că are comportamentul lor asupra celorlalți?

Poți încheia exercițiul cu un gând de recunoștință către aceste persoane pe care tocmai le-ai descris: ele îți pot servi oricând ca sursă de inspirație.

Atât. pentru astăzi ajunge. Să ai o zi minunată!

Sursa foto.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *