CURAJUL (de a FI TU ÎNSUŢI)

 

Bună dimineaţa!

Aşa cum promiteam ieri, începem această săptămână cu o nouă trăsătură pozitivă de caracter: integritatea – care, de altfel, deschide seria trăsăturilor grupate în jurul unei teme noi: CURAJUL.

Curajul grupează trăsăturile emoţionale şi fizice care ne fac să acţionăm în sensul atingerii obiectivelor şi care ne permit să facem faţă obstacolelor şi opoziţiilor.

Este un tip de calitate (sau “virtute”) care te poate ajuta în viaţa personală, precum şi în cea profesională, în ce priveşte hobby-urile tale, condiţia fizică şi, de fapt, în orice domeniu al vieţii tale!

Trăsăturile cuprinse în categoria curajului – şi cărora le vom dedica următoarele opt săptămâni sunt: integritatea (autenticitatea, onestitatea), vitejia, perseverenţa şi entuziasmul.

Deoarece este o trăsătură de caracter foarte importantă, la care vom mai face referire pe parcurs, te invităm, ca prim exerciţiu, să notezi numele său în partea de sus a foii (sau documentului în care lucrezi) şi să o defineşti cu propriile tale cuvinte.

Aşadar: ce înseamnă pentru tine integritatea? Ce înseamnă să fii o persoană onestă, autentică, integră?

Fii cât de descriptiv doreşti. Foloseşte fraze întregi sau o listă cu caracteristici – după cum îţi vine mai uşor.

Atât, pentru astăzi ajunge. Să ai o săptămână extraordinară!

Sursa foto.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *