PRO şi CONTRA

Ne ocupăm astăzi de o altă abilitate dintre cele asociate cu gândirea critică: luarea deciziilor.

Deşi este un subiect generos, care reprezintă de altfel o etapă importantă în planificarea carierei şi ar merita, în sine, două săptămâni de exerciţii zilnice, vom aborda un singur aspect al luării deciziilor: argumentele pro şi contra.

Ne este greu să credem că nu ţi s-au intersectat niciodată până acum drumurile cu această metodă simplă. Dar pentru că a şti teoretic şi a face practic ceva – sunt două lucruri complet diferite, te invităm să aplici acest concept astăzi.

Primul pas al exerciţiului te invită să alegi una dintre deciziile cu care te confrunţi în prezent. Poate fi ce decizie doreşti; te sfătuim totuşi să alegi ceva mai complex decât “să îmbrac cămaşa albă sau pe cea albastră?” dar mai simplu decât “să-mi dau sau nu demisia?”.

Pasul următor este să împarţi în două o foaie (sau să trasezi o linie verticală la mijlocul unui document word) şi să scrii sus, în stanga: “PRO” şi în dreapta: “CONTRA” (cam aşa ca în poză).

Apoi vei începe să cauţi şi să notezi argumente, pentru fiecare coloană. Scrie până rămâi fără inspiraţie. La final vei avea o imagine asupra sensului în care înclină balanţa.

Atât. Pentru astăzi ajunge. Să ai o zi minunată!

Sursa foto.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Cred că te-ar interesa și:

Your email address will not be published. Required fields are marked *