Jurnal de învățare

 

Ne apropiem cu pași repezi de finalul perioadei dedicate pasiunii pentru învățare. Nu putem încheia însă fără un exercițiu care (dacă te decizi să-l aplici și cumva reușești să îl transformi în obicei) va fi unul dintre cele mai utile lucruri cu care vei rămâne la finalul Anului Dezvoltării Personale.

Astfel, pentru astăzi, ca exercițiu, te invităm să-ți faci un Jurnal de învățare. O agendă micuță sau un carnețel în care în fiecare seară vei scrie cel puțin un răspuns la întrebarea “Ce am învățat astăzi?” – se poate transforma într-o resursă valoroasă la care poți apela în multe momente din viitor.

 Răspunsul la întrebarea de mai sus poate proveni dintr-un curs, dintr-o carte citită, un training la care ai participat; dar și dintr-un film, dintr-un articol online, o prezentare TED sau o discuție cu o persoană interesantă.

Pentru a-i putea testa utilitatea, este nevoie să-l folosești minim 28 de zile consecutiv. Dacă după asta vei ajunge la concluzia că nu-ți este util, poți renunța la el fără regrete.

S-ar putea însă întâmpla să fii și tu uimit cât de multe lucruri înveți în mod normal, fără să fii conștient de asta; sau, dimpotrivă, gândul la jurnalul de învățare să te motiveze să înveți chiar mai mult.

Atât. Pentru astăzi ajunge. Să ai o zi minunată!

P.S.: și un gând de la Jim Rohn, un mare fan al jurnalelor: “The reason why I spend so much money for my journals is to press me to find something valuable to put in them.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *