Azi învăţ ceva nou

Vorbind despre pasiunea pentru învăţare, am vorbit despre stiluri de învăţare, am vorbit despre pasiune, despre metode de învăţare (unele cât se poate de originale) şi despre CV-ul în format Europass. Ba chiar şi despre a învăţa cuvinte noi am vorbit (un vocabular bogat şi divers aducând beneficii cât se poate de interesante).

Exerciţiul de astăzi are două părţi: în prima parte îţi propune să mai faci un pas pe drumul învăţării – şi anume să dobândeşti o abilitate nouă. Ca exerciţiu, poţi porni cu ceva cât se poate de simplu: învaţă să compui un e-mail de mulţumire; să introduci un textbox într-un document word; să introduci o animaţie în prezentările PowerPoint; să foloseşti faxul; etc. Apoi, dacă “dai de gustul” învăţării, poţi continua cu abilităţi complexe, eventual specifice domeniului în care lucrezi sau pentru care te pregăteşti.

Iar pentru partea a doua, alege ceva practic la care te pricepi foarte bine – şi învaţă pe altcineva să facă acel lucru. Poate fi cineva cunoscut – un copil, un părinte, un coleg de şcoală sau de muncă; sau poate fi cineva despre care ai auzit că ar fi interesat să înveţe lucrul acela la care te pricepi tu.

Notează apoi câteva lucruri despre cum s-au desfăşurat ambele experienţe. Care ţi-a plăcut cel mai mult? Care ţi s-a părut cea mai utilă? Dar cea mai interesantă? Pe care ţi-ai dori să o repeţi?

Atât, pentru astăzi ajunge. Tocmai ţi-ai mai extins puţin limitele personale. Felicitări!

Sursa foto.

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *